podcast news play företagaren I media förmån

Evelina Nilsson vinner tredje pris i Årets Unga Företagare

Tredjepriset i Årets Unga Företagare går till Blekinge och Evelina Nilsson på Mätrix. 
Publicerad 14 okt 2020
Se filmen när Evelina Nilsson överraskas med tredjepriset i Årets Unga Företagare.

− Det känns ju jättebra såklart! Jag är lite chockad måste jag säga, säger Evelina Nilsson när hon överraskades med priset.

Varför vinner du tredjepriset tror du?

finalist.png För att vi har ett fantastiskt företag. God lönsamhet och personal som trivs och har kul på jobbet. Vi är tekniskt kompetenta samtidigt som vi är service-minded och har bra kundbemötande, säger Evelina Nilsson.

Mätrix är ett mättekniskt företag i bygg-och anläggningsbranschen och med kunder inom både privat och offentlig sektor tillhandahåller de tjänster under byggprocessens alla delar.

− Sverige behöver, inte minst i dessa dagar, unga entreprenörer som kan inspirera. Sådana som bygger vår digitala infrastruktur och bryter normer samtidigt som de framgångsrikt utvecklar sina företag. Vi har hittat dem, och de är grymma! Ett stort grattis till  Evelina Nilsson, tredjepristagare i Årets Unga Företagare i Sverige, säger Günther Mårder, vd Företagarna.

Juryns motivering

Med nyfikenhet och stort mod har denna unga företagare byggt upp sitt företag från grunden i en annars mansdominerad bransch. Hon har lyckats skapa ett företagsbygge som andas stabilitet och långsiktighet med kontinuerligt resultat. Denna finalist är en sann förebild som banat väg för andra. Stort grattis till årets tredjepristagare: Evelina Nilsson – Mätrix!

 

Om Årets Unga Företagare

Årets Unga Företagare är en del av Årets Företagare, en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare. Den delas ut av organisationen Företagarna. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens Årets Företagare-utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

Våra föreningar utser varje år sin lokala vinnare och av dessa cirka 200 representanter utser våra regioner 21 regionala finalister som går till final i Stockholms stadshus. I år är ceremonin på grund av restriktionerna kring corona-pandemin istället ett live-sänt firande på webben.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.