podcast news play företagaren I media förmån

Peter Hellgren, Consid, vinner andra pris i Årets Företagare i Sverige

Jönköpingsföretagaren Peter Hellgren, ägare och grundare av Consid, är andrapristagare i Årets Företagare.
Publicerad 14 okt 2020
Se filmen när Peter Hellgren överraskas med andrapriset i Årets Företagare.

− Det är fantastiskt kul! Att få uppmärksammas för någonting man verkligen tycker om är så himla kul. På det här sättet, och ett sådant pris, säger Peter Hellgren när han överraskas med priset.

finalist4.pngPå frågan varför han tror att han har fått priset svarar en överväldigad Peter Hellgren att han tror att det beror på synen på personal.

− Vi inser att personalen är vår viktigaste tillgång. De är vår balansräkning i hela firman. Tankesättet är att man ska trivas på jobbet. Det ska inte vara som ett jobb utan en mötesplats. Där man trivs, umgås och har kul tillsammans.

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant.

− Peter Hellgren har i sann småländsk företagaranda byggt en miljardkoncern med egna händer. Han är dessutom ständigt närvarande i diskussionen om olika framtidsfrågor och hans engagemang är ett utmärkt exempel på företag som goda medborgare, säger Företagarnas vd Günther Mårder.

Juryns motivering

Passionerat företagande och strategisk fingertoppskänsla är essensen av denna vinnare. Med idéer och innovation i högsätet har verksamheten växt i rasande takt och inspirerat andra i hur man förvaltar en av världens viktigaste resurser: medarbetarna. Genom att attrahera de bästa och få dem att såväl stanna som blomstra, har de skapat rätt förutsättningar för att även ge andra företag medvind i samhällets digitala omvandling. En stark vision om att skapa ett Sverige i digital framkant och en resa som är kantad av en rad utmärkelser. Nu är det dags att lägga till en hedrande andra plats i Årets Företagare i Sverige.

 

Om Årets Företagare

Årets Företagare är en utmärkelse för att uppmärksamma, hylla och lyfta företagare. Den delas ut av organisationen Företagarna. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

Våra föreningar utser varje år sin lokala vinnare och av dessa cirka 200 representanter utser våra regioner 21 regionala finalister som går till final i Stockholms stadshus. I år är ceremonin på grund av restriktionerna kring corona-pandemin istället ett livesänt firande på webben.

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.