podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Amal Said som driver Womenisa är årets vinnare av #GeTillbaka-stipendiet

Publicerad 14 okt 2020
Varje år uppmärksammas Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att ett stipendium värt 25 000 kronor delas ut. Årets stipendiat är Amal Said som driver Womenisa.
Se filmen när Amal Said överraskas med årets #GeTillbaka-stipendium.

− Det här är inte bara för mig utan det är för varje ung tjej, varje kvinna som ser ut som mig som vill skapa möjligheter för sig själva. Om jag kan så kan du också, säger en mycket glad och stolt Amal Said.

finalist3.pngWomenisa är en plattform som banar vägen för framtidens kvinnliga ledare och entreprenörer, där kvinnor får möjlighet att nätverka med andra kvinnor, få chans till ekonomisk självständighet genom eget företagande, eller sysselsättning och möjlighet till personlig utveckling genom mentorskap.

−I alla våra projekt använder vi det universella språket som är entreprenörskap. Womenisa vill främja fler kvinnliga entreprenörer. Fler kvinnor som är självsäkra i sig själva och kan skapa för sig själv helt enkelt, säger Amal Said.

–I dessa tider är det särskilt viktigt att uppmärksamma unga ledare och entreprenörer som med sitt engagemang gör världen och sina medmänniskors liv bättre. Vi är därför mycket stolta att kunna presentera årets #GeTillbaka-stipendiat. Juryn har haft det svettigt men de har till slut kunnat enas om vinnaren, säger Josefin Engberg, projektledare för #GeTillbaka.

Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web. SJ är partner till stipendiet.

Juryns motivering

Med brinnande engagemang och stor målmedvetenhet fungerar årets stipendiat som en katalysator för nya changemakers i landet. Amal tacklar kulturella och sociala barriärer för att ge nya grupper nycklar till entreprenörskap.

Hennes nätverk skapar efterlängtade ringar på vattnet och ger Sverige fler talanger på alla fronter. Juryn är helt övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av Amal i framtiden.

 

Andrapris: Kassim Nagwere

”Den här finalisten är en äkta vardagshjälte och en enorm förebild som får samhället att spruta av drömmar. Kassim motiverar unga vuxna i Sveriges mest utsatta område att arbeta hårt för sina drömmar.

Med sitt outtröttliga arbete har han rört juryn till tårar. På ett oerhört imponerande vis använder han sina egna erfarenheter och motgångar för att underlätta livet för andra.”

Tredjepris: Jonatan Persson

”Den här finalisten är en osannolik kombination av Oppfinnar-Jocke och Ingvar Kamprad. Jonatans verk når längre än juryns logiska förstånd. Det han har åstadkommit redan vid 20 års åldern är något som skickliga ingenjörer bara drömmer om.

Han lyckas kombinera den tekniska bedriften med entreprenörskap. Med sin pilotanläggning står han redo att ta sig an en av vår planets största utmaningar: rent och färskt vatten. Han ser till att industrin inte tar en droppe dricksvatten i anspråk.”

Kriterier för #GeTillbaka

  • Vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet
  • Ha en långsiktig ambition med sitt engagemang
  • Visa på ett gott ledarskap
  • Fylla högst 35 år under nomineringsåret
Fler nyheter från Företagarna