För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther Mårder i Helgstudion: Kan bli lång väg tillbaka

Publicerad 30 mar 2020
Företagarnas vd Günther Mårder medverkade i SVT:s Helgstudion för att berätta hur företagare drabbas av krisen, och vilka stöd som finns att tillgå.
Günther Mårder, vd Företagarna.

helgstudion fakisimil.PNG–Ju längre den här krisen blir, desto längre tid kommer det ta att få igång hjulen igen så att företagare kan skapa nya jobb, konstaterade Günther Mårder.

I intervjun berättar han om hur småföretagare kan tänka kring de verktyg och stöd som finns att ta till för bland annat korttidsarbete, del av hyressänkning, anstånd till skatt och möjligheter till lån.

 – Det är ju flera olika myndigheter som hanterar detta, det gäller att hålla koll.

Vägen tillbaka kan bli ganska lång för många småföretag, befarade Günther Mårder i intervjun. Det riskerar ta ett bra tag för en sargad företagare som gjort konkurs att samla kraft och möjlighet komma tillbaka och ta alla sina privata medel och starta på ny kula. Alla stöd som är möjliga att ta till är viktiga för att lindra smällen.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna