För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Digital premiär när Företagarna håller kongress

Publicerad 26 maj 2020
På fredag 29 maj samlas tvåhundra företagare för viktiga beslut om organisationens framtid. I coronapandemins spår blir hela kongressen för första gången helt digital.

Företagarna företräder omkring 60 000 företagare över hela landet, fördelat på 250 föreningar. På kongressen, som äger rum vartannat år, fattas viktiga beslut om Företagarnas strategiska arbete.

gunthermarder rund 150px.png– Företagarnas tiotusentals engagerade medlemmar utgör en stark företagarfolkrörelse över hela landet. På kongressen kommer Företagarnas satsningar framåt diskuteras, med sikte på att fortsätta leverera ett ännu starkare medlemserbjudande, säger Günther Mårder (bilden), vd Företagarna.

En ny riksstyrelse kommer väljas, i vanlig ordning för en kongress. Bland annat är Fabian Bengtsson, nuvarande ordförande, föreslagen att fortsätta på sin post.

Pandemin kräver omställning

Coronapandemin och den kris som följt i spåren har påverkat många av Företagarnas medlemmar och näringslivspolitiska frågor kommer vara högst närvarande under kongressen.

Därtill påverkar krisen förstås upplägget för kongressen, som för första gången i sin ordinarie form blir digital. Tidigare har enbart en extrakongress hållits digitalt.

– Vi har varit tvungna att ställa om från att räkna med ett fysiskt tvådagarsmöte på Kolmården till att köra en helt digital kongress. Det blir nästan som en nyhetssändning, vi sänder ”scenen” från en studio i Stockholm och deltagare över hela landet ansluter via sina datorer eller surfplattor, säger Sara Jespersen, projektledare för Företagarnas Kongress 2020.

Omkring 200 personer väntas delta i kongressen, dit föreningar och branschförbund har utsett sina ombud med rösträtt.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna