podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Salongens succé på Facebook

Publicerad 8 maj 2020
Prisade Salong Vacker i Olofström träffade rätt med ett videoklipp om tandblekning.

I sociala medier dyker det då och då upp små guldkorn i flödena. Sådana där inlägg som bara känns helt rätt. De blir kommenterade, delade och börjar leva sitt eget liv.

Salong Vacker i Olofström postade ett sådant inlägg i Facebookgruppen Handla i Olofström i februari i fjol. Så här ett drygt år senare har plötsligt många hittat det och kommenterar med hjärtan, skrattande emojis och uppskattande ord: ”Jag dööör!!!”; ”Alltså ni båda är helt underbara!”.

I skrivande stund har klippet fått fler än 25 000 visningar. Det handlar om ett erbjudande salongen hade på tandblekning, men framför allt är det en film med ett ansiktsuttryck som inte lämnar någon oberörd. Det har till och med gjorts sällskapsspel baserade på hur tokig man ser ut med en skena som håller munnen öppen, så det gäller att våga bjuda på sig själv.

Vem är då den modiga kvinnan i behandlingsstolen? Det är Cici Olofsson som arbetar som receptionist på salongen och även står i kassan på grannbutiken Vackra ting som ligger i anslutning till den. 

Den som berättar det är salongens grundare, entreprenören Emily Palander. Hon har fått en hel rad utmärkelser för sitt företagande och som i dag är ordförande för Företagarna i Olofström.Emily.png

Var filmen avsiktligt humoristisk?

Egentligen inte, men det är kul när det bli extra roligt. Det är klart att det blir väldigt roligt med en sådan där skena i munnen. Man får ju ett hästgap! Det är ganska jobbigt att sitta med en sådan skena i munnen under en timma. Det är så lång tid som en behandling tar. Vi ville visa hur det ser ut.

Vad fick ni för reaktioner på filmen då, för ett år sedan?

Vi fick jättemånga bokningar. Nu delas den igen och vi får faktiskt bokningar på den filmen även nu!

Brukar ni arbeta med film i sociala medier?

Ja, vi gör det en hel del. Det är enkelt och billigt. Ibland filmar vi kunder, efter deras medgivande så klart. Ibland filmar vi oss i personalen. I tandblekningsfilmen är det vår hudterapeut Mia Rosén som pratar och Cici som sitter i stolen med skenan.

Hur har ni påverkats av coronakrisen?

Salongen har faktiskt inte påverkats så hårt. I början var folk rädda och höll sig borta, men nu är många permitterade och har mycket fritid. Då passar en del på att unna sig en behandling.

Har ni fått göra anpassningar?

Ja, många. Vi städar flera gånger varje dag, har visir och i många fall plexiglas mellan oss och kunderna. Dessutom har vi en avbokningspolicy som säger att man kan och ska avboka – helt kostnadsfritt – om man känner symptom på smitta.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna