headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth, Aktuellts programledare och Företagarnas arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander.

Las måste förändras

På måndagen debatterade Företagarnas arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander den kommande arbetsrättsutredningen i Aktuellt.

Nästa vecka presenteras den utredning som har arbetat med att lämna förslag på en förnyad arbetsrätt. Från fackligt håll är många starkt kritiska till förändringar i lagstiftningen, samtidigt som Företagarna länge argumenterat för att den måste förändras för att anpassas till dagens arbetsmarknad.

På måndagen debatterade Företagarnas arbetsrättsexpert Lise-Lotte Argulander den kommande utredningen i SVT Aktuellt med Transportarbetareförbundets ordförande Tommy Wreeth.

Fyrkantig lagstiftning

Det är nödvändigt att genomföra förändringar i Las, sade Lise-Lotte Argulander och pekade på att småföretagare länge pekat på att det är problem med lagstiftningen. Den är fyrkantig och man drar sig för att anställa in i det längsta.

Tommy Wreeth på Transportarbetareförbundet menade att det är en katastrofutredning som inte borde ha tillsatts och att de problem Företagarna och småföretagare pekar på är konstruerade, samt att parterna på arbetsmarknaden kan lösa frågan bättre än lagstiftning.

− Parterna har ju haft chans att förhandla om det här. Det har man fortfarande, men man kommer ju inte framåt. Det ena efter det andra fackförbundet hoppar av de förhandlingarna. Vill man ha till en förändring via en partsöverenskommelse får man väl sätta sig ner vid förhandlingsbordet, sade Lise-Lotte Argulander.  

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap