podcast news play företagaren I media förmån faq

Djurparker behöver stöd nu

Det behövs ett riktat stöd för att djurparkerna ska ta sig igenom coronakrisen och ut på andra sidan, skriver Företagarna och Svenska djurparksföreningen i Aftonbladet.
Publicerad 16 maj 2020

För djurparker och akvarier är stödet för korttidsarbete (korttidspermittering) inget alternativ under coronakrisen. Djuren måste ha tillsyn 365 dagar om året, oavsett om det finns besökare eller inte. Det går inte heller att säga upp djurvårdare, zoologer, djursjukvårdare eller veterinärer. Ansvaret för djurens välmående och bevarandeprogram kan inte pausas, skriver Jens Larsson, ordförande för Svenska djurparksföreningen tillsammans med Företagarnas vd Günther Mårder i Aftonbladet.

Debattartikeln efterlyser insatser omgående för att hjälpa djurparkerna och akvarierna.

  • Förlängt omsättningsstöd över sommaren om krisen och statens restriktioner fortsätter.
  • Inkludera personalkostnader för personal som arbetar med kritiska funktioner på djurparkerna i omsättningsstödet för att djurens välfärd och bevarandeprogram inte äventyras.

Läs debattartikeln Svenska djurparker måste räddas i Aftonbladet. 

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.