För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Young planerar för en intensiv höst

Publicerad 11 jun 2020
För den som startar företag som ung finns både möjligheter och utmaningar. I nätverket Företagarna Young får entreprenörer under 35 år nätverk och kunskap särskilt anpassade för dem. Men Coronakrisen har haft stor påverkan på verksamheten.
Nätverkets projektledare Frida Carlsson ser positivt på framtiden trots att många aktiviteter behövts ställas in under de senaste månaderna.
 
Hur har Företagarna Young påverkats av Coronakrisen?
- Företagarna Young som är en förmån som våra unga medlemmar får ta del av och som består till största del av evenemang och resor vilket betyder att coronakrisen påverkat verksamheten otroligt mycket. Vi har fått ställa in allt vi på rikskontoret planerat för våren och ute i landet har inte heller våra ambassadörer kunnat sprida vårt nätverk lokalt eller regionalt som vanligt.
 
Hur upplever medlemmarna situationen?
- Vi har medlemmar från alla branscher vilket betyder att våra unga företagare påverkas olika av Covid-19. De flesta påverkas naturligtvis negativt då de förlorar kunder och inte lyckas få in nya. Men vi har väldigt kreativa och ambitiösa entreprenörer som hittar lösningar för att driva vidare utvecklingen av deras företag eller hittar nya vägar att gå i sitt företagande. Det är väldigt inspirerande att se!
 
Almedalsresan är inställd - vad händer istället i sommar?
- Vi har inte valt att anordna någon annan fysisk träff i stället för Almedalsresan på grund av de rådande restriktionerna utan tar nya tag i höst och hoppas på att kunna utföra de eventen vi planerar då som tänkt.
 
Vilka aktiviteter sker i höst?
- I höst planerar vi att genomföra en hel del aktiviteter, bland annat en nätverksträff som riktar sig till alla medlemmar, ett 36-timmars bootcamp i Stockholm för medlemmar i början av sin företagsresa och, om läget tillåter, en resa till Bryssel och EU-parlamentet för de som är politiskt insatta och engagerade. Förutom dessa nedslag har vi en årlig kick-off för våra ambassadörer samt tävlingen Årets Unga Företagare och stipendiet #Getillbaka vars vinnare tillkännages och tar emot sina priser på Årets Företagare-gala den 16 oktober. 
 
Hur kan medlemmarna få råd och stöd?
- Företagarna Young har en nätverksplattform där alla medlemmar kan interagera med varandra för att både få hjälp och erbjuda hjälp. Vi har även ett Advisory board samt ett visst antal ambassadörer ute i landet som brinner lite extra för Företagarna och dess uppdrag som gärna ger råd och stöd till andra företagare. Om man behöver juridisk hjälp finns även vår juridiska rådgivning på Företagarna.
Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna