För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nyvald ledamot vill se attitydförändring

Publicerad 1 jun 2020
Elisabeth Thorburn från Stockholm valdes in som ny branschförbundsrepresentant i Företagarnas riksstyrelse på kongressen som hölls digitalt under fredagen 29 maj.

Elisabeth Thorburn, 56 år, är ordförande för branschförbundet SEFIF som organiserar fristående förskolor. Hon är organisationens förbundsdirektör sedan 2015. Hon har drivit företag i mer än 25 år och är grundare och delägare i Thorburn Whitesmith AB.

Hur känns det att ha blivit invald i Företagarnas riksstyrelse som ny ledamot?

- Det känns hedrande och roligt!

Hur upplevde du kongressen som för första gången genomfördes digitalt?

- Den digitala kongressen fungerade bra, effektivt och smidigt med voteringsverktyget. Det är klart att man saknar det personliga mötet, särskilt för mig som är helt ny men det blev mycket bra ändå.

Vilka frågor ser du mest fram emot att driva?

- Vi står inför stora utmaningar ”post corona” men även digitalisering och energiförsörjning är frågor som vi behöver titta närmare på.

Hur skulle du beskriva situationen just nu för företagare i din bransch?

- Som samhällsbärare har förskolan inte drabbats ekonomiskt i så hög grad som andra branscher med anledning av coronakrisen. För välfärdsföretagen inom förskola så är kompetensförsörjningen och lika och hållbara villkor de som är aktuella för vår bransch.

Vad blir viktigast för att förbättra företagsklimatet de kommande åren?

- Fortsätta markera och informera (allmänheten) om att det är företagen som bidrar till den svenska välfärden, att jobben skapas främst av små företag. Det är fortfarande inte helt 'accepterat' att vara företagare särskilt inte inom välfärdssektorn, där skulle jag vilja se en attitydförändring från både allmänhet och politiken!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna