podcast news play företagaren I media förmån

"Många företagare går på knäna"

Drazen Crnoja från Jönköping valdes in som ny ledamot i Företagarnas riksstyrelse under Företagarnas kongress.
Publicerad 3 jun 2020

Han driver Omnes Media AB som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring. Han arbetar även med utbildning inom entreprenörskap och personligt ledarskap. En ryggskada satte tidigt stopp för en fortsatt elitsatsningen inom fotbollen, detta ledde honom in på entreprenörskapet redan som 22-åring.

Hur känns det att ha blivit invald i Företagarnas riksstyrelse som ny ledamot?

- Det känns oerhört roligt och spännande att nu bli en del av riksstyrelsen, självklart känner man en viss stolthet också. Nu ser jag fram emot att arbeta med alla i styrelsen samtidigt som man vill bidra till att skapa en ännu bättre organisation.

Hur upplevde du kongressen som för första gången genomfördes digitalt?

- Tycker att det flöt på väldigt bra, en professionell produktion från de som var på  plats i Bromma. Allt ifrån själva röstandet till att vara indelade i utskotten och arbeta.

Vilka frågor ser du mest fram emot att driva?

- Det finns många frågor som ligger mig varmt om hjärtat. En är just hur lokalföreningarna kan bli än mer framgångsrika. Här skapar vi mycket värde för våra medlemmar, hur kan vi göra detta ännu bättre. En annan fråga är hur kan vi vara än mer relevanta för de yngre som driver företag.

Hur skulle du beskriva situationen just nu för företagare i din region och bransch?

- Jönköpings län har drabbats oerhört hårt, där många företagare går på knäna, Nästan 10 % av alla privatanställda har permitterats det är högst i landet sett till förhållandet till totala antalet anställda.
Men vi i Småland är kända för att inte ge upp i första taget. Nu handlar det om att försöka gå stärkta ur detta, använda alla de stöd som finns för de företag som behöver. Detta är en speciell situation som är helt ny för alla företagare.

Vad blir viktigast för att förbättra företagsklimatet de kommande åren?

- Jag tycker Coronapandemin belyser just hur viktiga företagare är för samhället, detta kommer vi se än tydligare när det hela lagt sig med alla underskott som kommer vara. Då är det viktigt att belysa än tydligare vad en företagare bidrar med i form av skattekronor och värde för samhället. Då gäller det att hitta vägar för att få ekonomin snabbt på fötter igen, där tror jag små & medelstora företag kommer göra stor skillnad.

Fler nyheter från Företagarna

Styr upp Arbetsförmedlingen

Regeringen måste styra upp Arbetsförmedlingen vars ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag, skriver Företagarna i Expressen.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.