podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Affärsutveckling nästa för Bageriet i Puoltikasvaara

Publicerad 24 jun 2020
Produktutveckling, samarbeten med andra företag och utveckling av laddstation för elbilar finns i planerna för Bageriet i Puoltikasvaara. Stödet från Norrbotten Business Support är ett viktigt tillskott.
Bageriet i Puoltikasvaara, beläget mellan Kiruna och Gällivare, har känt av pandemins effekter. Nu får de stöd från Norrbottens Business Support för att utveckla verksamheten. Foto: Carola Lindmark

Carola Lindmark driver Bageriet i Puoltikasvaara, beläget mellan Kiruna och Gällivare. Hon är en av de över 100 företagare som i veckan fått beskedet att de tilldelas stöd från Norrbotten Business Support, som ska stötta utveckling och innovation av företag som drabbats i coronakrisen. 

carola.png– Jag blev så glad, grät en skvätt när jag fick beskedet, säger Carola Lindmark.

När krisen blev ett faktum i våras märkte företaget av det snabbt. Mars och april var tuffast, berättar Carola Lindmark. Maj har varit bättre, men det är fortfarande en bit kvar till normalläge. 

– Jag är orolig hela tiden och nu speciellt inför sommaren som annars är bra för oss. 

Nya idéer ska bli verklighet

Krissituationen kräver också innovation, och det är till att utveckla sina nya idéer som Carola Lindmark vill använda pengarna från Norrbotten Business Support.

– Det handlar om att jobba vidare med en brödkasse jag tagit fram, med marknadsföring, skapa samarbeten med andra företag, och till utveckling av en laddstation för elbilar här i Puoltikasvaara, berättar Carola Lindmark, som blev Årets Företagare i Kiruna 2016.

Om Norrbotten Business Support

Norrbotten Business Support är ett ekonomiskt bidrag för att stötta utveckling och innovation av företag i Norrbotten som drabbats av coronakrisen.

Företagarna delar ut stöden tillsammans med Norrbottens Handelskammare och pengarna som delas ut är ett bidrag från Facebook.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna