För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skatteanståndet för dyrt – vart tionde företag ångrar sig

Publicerad 3 jul 2020
"Kan vara så att företag konstaterat att det är för dyrt att ha den här krediten löpande", säger Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén till Ekot.
Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén. Foto: Emilie Johansson

Över 30 000 ansökningar har gjorts av företag under coronakrisen om att få anstånd på att betala skatt, men nu har en märkbar andel ändrat sig. Runt 10 procent av dem som har sökt stödet drar nu tillbaka sin ansökan, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén medverkar i inslaget och påpekar att anståndet med skatt ju inte är ett tillskott av pengar som man kan använda i verksamheten hur som helst.

Kostnaderna finns kvar

– Skatten är man fortfarande är skyldig att betala och på den uppskjutna skattesumman ska man på årsbasis betala en ränta på drygt 3 procent också. Så det kan nog vara så att en del företag har konstaterat att det är för dyrt att ha den här krediten löpande, säger Patrick Krassén till SR.

Han säger också att företagskonkurser eller rekonstruktioner där man minimerar antalet skulder kan vara en annan anledning till att företag ändrat sig om anståndet.

Lyssna på hela inslaget hos Sveriges Radios Ekot

Taggar
Fler nyheter från Företagarna