headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag
  • Företagarna
  • Skatteanståndet för dyrt – vart tionde företag ...
Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén. Foto: Emilie Johansson

Skatteanståndet för dyrt – vart tionde företag ångrar sig

3 jul 2020
"Kan vara så att företag konstaterat att det är för dyrt att ha den här krediten löpande", säger Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén till Ekot.

Över 30 000 ansökningar har gjorts av företag under coronakrisen om att få anstånd på att betala skatt, men nu har en märkbar andel ändrat sig. Runt 10 procent av dem som har sökt stödet drar nu tillbaka sin ansökan, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén medverkar i inslaget och påpekar att anståndet med skatt ju inte är ett tillskott av pengar som man kan använda i verksamheten hur som helst.

Kostnaderna finns kvar

– Skatten är man fortfarande är skyldig att betala och på den uppskjutna skattesumman ska man på årsbasis betala en ränta på drygt 3 procent också. Så det kan nog vara så att en del företag har konstaterat att det är för dyrt att ha den här krediten löpande, säger Patrick Krassén till SR.

Han säger också att företagskonkurser eller rekonstruktioner där man minimerar antalet skulder kan vara en annan anledning till att företag ändrat sig om anståndet.

Lyssna på hela inslaget hos Sveriges Radios Ekot

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap