För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Häpnadsväckande feltänk om arbetskraftsinvandringen"

Publicerad 26 feb 2020
Blanda inte ihop en dåligt fungerande arbetsmarknad med arbetskraftsinvandringen, Tiden. Svenska företag behöver rätt kompetens oavsett varifrån den kommer, anser Catharina Bildt Grape, näringslivsexpert Företagarna, på Expressens debattsida.

Expressens debattsida (21/2) hävdar tankesmedjan Tiden att det behövs en kraftig åtstramning av dagens system för arbetskraftsinvandring. Argumenten som framförs är häpnadsväckande, menar Företagarnas näringslivsexpert Catharina Bildt Grape i en replik på samma sida.

Catharina Bildt Grape_Företagarna.jpg

"Företagarna har länge påtalat vikten av ett fungerande system för arbetskraftsinvandring som baseras på företagens behov av arbetskraft. Samtidigt har vi varit tydliga med att missbruk av systemet måste motverkas kraftfullt och få konsekvenser för företag och individer som missbrukar systemet" skriver Catharina Bildt Grape.

Hon påpekar att Tiden-representanterna Daniel Färm och Martin Rynoson tycks ha liten kunskap om företagares vardag och villkor när de blandar samman arbetskraftsinvandring med en dåligt fungerande arbetsmarknad.

"Att försvåra företagens möjligheter att hitta rätt kompetens, för de företag som trots allt lyckas attrahera medarbetare från tredje land kommer ytterligare att försämra den svenska arbetsmarknaden" skriver Catharina Bildt Grape.

Läs hela debattartikeln här.

Fler nyheter från Företagarna