headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Omställningsstödet förlängs

Stöden till företag utökas.
Publicerad 19 dec 2020
Foto: Shutterstock.com

Efter fredagens skärpta restriktioner meddelade regeringen på lördagen 19 december att omställningsstödet förlängs till månderana januari och februari 2021. Företag ska ha haft ett tapp i omsättningen på mer än trettio procent jämfört med samma månader 2019 för att få del av stödet.

I ett pressmeddelande skriver regeringen att den arbetar för att ändringarna ska kunna träda i kraft så snart som möjligt efter stödperiodens utgång. Målsättningen är ett ikraftträdande 1 mars 2021. EU-kommissionen måste godkänna reglerna innan de börjar gälla.

Utöver detta kommer ikraftträdandet av skatteanstånden att kunna tidigareläggas så att de 300 miljarderna i likviditetsstöd via skattekontot blir tillgängliga redan den 8 februari istället för den 1 mars.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen