För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Sveriges företagare tar ingen semester

Publicerad 3 aug 2020
Sommar, sol och semester. Ledighet, lugn och lata dagar – för den som är anställd. För de flesta företagare är bilden en annan.

Företagarnas vd Günther Mårder skriver idag i Aftonbladet att Sveriges största yrkesgrupp, företagare, till stor del inte kan göra något så grundläggande som att ta semester.

En färsk undersökning som Företagarna har gjort visar att tre av fyra företagare inte ut någon längre sammanhängande semester alls, och av dem som gör det jobbar många ändå under semestern. 

Sveriges företagare har haft en tuff vår bakom sig, med hög stress och oro för om företaget kommer att kunna överleva coronakrisen. Det är naturligtvis allvarligt om Sveriges företagare inte kommer att kunna få den tid för vila och återhämtning som många anställda tar för given. Det behövs en omstart med bättre förutsättningar.

Företagarna har en rad förslag på åtgärder för att underlätta för Sveriges företagare. Läs hela debattartikeln på Aftonbladet.

 

Semester och ledighet

Här kan du läsa Företagarnas enkätundersökning från juni 2020 om företagares semester och ledighet.

Ladda ner undersökningen här (pdf).

Fler nyheter från Företagarna