podcast news play företagaren I media förmån

Sveriges företagare tar ingen semester

Sommar, sol och semester. Ledighet, lugn och lata dagar – för den som är anställd. För de flesta företagare är bilden en annan.
Publicerad 3 aug 2020

Företagarnas vd Günther Mårder skriver idag i Aftonbladet att Sveriges största yrkesgrupp, företagare, till stor del inte kan göra något så grundläggande som att ta semester.

En färsk undersökning som Företagarna har gjort visar att tre av fyra företagare inte ut någon längre sammanhängande semester alls, och av dem som gör det jobbar många ändå under semestern. 

Sveriges företagare har haft en tuff vår bakom sig, med hög stress och oro för om företaget kommer att kunna överleva coronakrisen. Det är naturligtvis allvarligt om Sveriges företagare inte kommer att kunna få den tid för vila och återhämtning som många anställda tar för given. Det behövs en omstart med bättre förutsättningar.

Företagarna har en rad förslag på åtgärder för att underlätta för Sveriges företagare. Läs hela debattartikeln på Aftonbladet.

 

Semester och ledighet

Här kan du läsa Företagarnas enkätundersökning från juni 2020 om företagares semester och ledighet.

Ladda ner undersökningen här (pdf).

Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.