headphones newspaper video-player

Sveriges företagare tar ingen semester

Sommar, sol och semester. Ledighet, lugn och lata dagar – för den som är anställd. För de flesta företagare är bilden en annan.
Publicerad 3 aug 2020

Företagarnas vd Günther Mårder skriver idag i Aftonbladet att Sveriges största yrkesgrupp, företagare, till stor del inte kan göra något så grundläggande som att ta semester.

En färsk undersökning som Företagarna har gjort visar att tre av fyra företagare inte ut någon längre sammanhängande semester alls, och av dem som gör det jobbar många ändå under semestern. 

Sveriges företagare har haft en tuff vår bakom sig, med hög stress och oro för om företaget kommer att kunna överleva coronakrisen. Det är naturligtvis allvarligt om Sveriges företagare inte kommer att kunna få den tid för vila och återhämtning som många anställda tar för given. Det behövs en omstart med bättre förutsättningar.

Företagarna har en rad förslag på åtgärder för att underlätta för Sveriges företagare. Läs hela debattartikeln på Aftonbladet.

 

Semester och ledighet

Här kan du läsa Företagarnas enkätundersökning från juni 2020 om företagares semester och ledighet.

Ladda ner undersökningen här (pdf).

Fler nyheter från Företagarna

Äntligen goda nyheter

På torsdagsmorgonen gästade Företagarnas vd Günther Mårder TV 4:s Nyhetsmorgon för att prata om årets Småföretagsbarometer.

Unik inblick i kommunernas inköp

Företagarna presenterar nu omfattande data över kommunala inköp som gör det möjligt att se i vilken omfattning kommunala inköp görs från lokala företag samt småföretag.

”Strandskyddet är skevt”

Obalanserna i strandskyddet borde rättas till så att regelverket inte hindrar utveckling, menar ägaren av strandkrogen SuderSannas på Fårö.

Stoppa nedmonteringen av posttjänsterna

För att kunna bedriva företag i hela landet krävs fungerande infrastruktur i form av bl a postservice. Nermonteringen försvårar för företagande, visar Företagarnas nya rapport.

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor