podcast news play företagaren I media förmån faq

De printar skyddsvisir åt vården

"Ser ni att ni har möjlighet att hjälpa till, fundera inte för mycket. Ta initiativ – just do it, tipsar Martin Bondéus andra företagare som vill bidra i krisen.
Publicerad 2 apr 2020
– Vi har kunskap, maskiner och viljan så för oss var det självklart att ställa om delar av vår verksamhet och hjälpa till, säger Martin Bondéus på Bondtech. Foto: Bondtech

Vården skriker efter skyddsmateriel, vilket företagare landet över hörsammat.  Sedan en tid tillbaka har 3D-printföretaget Bondtech , som i vanliga fall utvecklar och tillverkar tillbehör till skrivare, en ny inriktning på sin verksamhet – att skriva ut hållare till overheadblad. Tillsammans med ett annat företag, som levererar overheadbladen, levererar de nu skyddsvisir till Värnamo sjukhus.

"För oss var det självklart"

Martin Bondéus är grundare av Bondtech och berättar att de gör allt de kan för att hjälpa till.

– Sjukvården är under press och personal gör en oerhörd insats i vården där de även utsätter sig själva för stora risker. Vi har kunskap, maskiner och viljan så för oss var det självklart att ställa om delar av vår verksamhet och hjälpa till.
Vi har även meddelat Länsstyrelsen i Jönköping att vi har förmåga och kapacitet att hjälpa med produktion av skyddsutrustning om ytterligare behov finns.

Första provbatchen levererades i måndags och efter mötet kom en beställning på 400 visirhållare, så responsen har varit positiv. 

Vad kan andra företag som vill hjälpa till göra?

– Vi insåg snabbt att vi i och med att vi har ett relativt stort antal egna maskiner har vi förmågor i vårt bolag som faktiskt kan göra skillnad. Ser ni att ni har möjlighet att hjälpa till, fundera inte för mycket. Ta initiativ – ”just do it”

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.