För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vi vill göra arbetsmarknaden bättre

Publicerad 10 sep 2019
Många utmaningar för den nya arbetsmarknadsministern att ta tag i.
Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson.

På tisdagen inleddes det nya riksdagsåret med riksmötets högtidliga öppnande. Statsminister Stefan Löfven inledde den politiska hösten med att möblera om i regeringen. Ann Linde efterträder Margot Wallström som utrikesminister och Anna Hallberg tar över som handelsminister efter Linde. Eva Nordmark blir ny arbetsmarknadsminister eftersom Ylva Johansson blir ny EU-kommissionär.

− Det finns en rad utmaningar för vår nya arbetsmarknadsminister att ta tag i, och som januariavtalet pekar ut. Allt ifrån en modern LAS med små och medelstora företags bästa för ögonen så att våra medlemmar kan fortsätta bidra till sysselsättning och välfärd till behovet av en modern arbetsmarknadsmyndighet. Vi fortsätter såklart att bidra till den diskussionen och jag ser fram emot samtal med Eva Nordmark för ett mer företagarvänligt Sverige, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna