headphones newspaper video-player
Maria Åkerberg, själv utsedd till Årets företagare i Sverige 2017.

Hög energinivå när juryn för Årets Företagare samlades

11 oktober koras Årets Företagare i Sverige 2019. Men redan i veckan samlades juryn för utmärkelsen för att noggrant diskutera årets finalister.

Med så många otroligt framstående företagare i årets final har juryn ett tufft jobb. Vem som får utmärkelsen avslöjas under galamiddagen för Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus den 11 oktober. Men vi kan berätta att juryn redan fört heta diskussioner i ämnet, då de träffades för möte i mitten av september.

Inte lätt att enas

I årets jury ingår tio tunga namn inom entreprenörskap i Sverige. En av jurymedlemmarna är tidigare vinnaren Maria Åkerberg som fick utmärkelsen 2017, som direkt efter överläggningarna sade sig vara nöjd med juryns diskussioner.

- De har varit jättebra faktiskt. Men det är inte lätt att enas kring en kandidat!

Den största utmaningen är att kunna bestämma sig, menar hon.

- Det är fantastiska företagare runt om i landet och de har gått från kommun till region för att hamna här i riksfinalen. De är redan vinnare, men nu ska vi vaska fram de som ska stå på pallen för Sverige.

Förmån att få läsa in sig på finalisterna

Maria Åkerberg tycker att det allra roligaste med juryarbetet är att ha förmånen att få läsa in sig på finalisterna och deras bakgrund med sina företag.

- Det är jättekul verkligen. Det är dock svårt att inte grotta ner sig för mycket.

Vad är det bästa med Årets Företagare i Sverige?

- Att lyfta alla fantastiska företagare ute i landet som gör ett fantastiskt arbete och genererar så mycket arbetstillfällen. De är värda all uppmärksamhet.

Läs också: Årets Företagare 2019

Partners 2020
Utställare 2020