headphones newspaper video-player

Företagarna och Storytel släpper handbok för nya företagare

Missa inte vår nya ljudbok Starta Företag! Med nio faktafyllda kapitel är det den ultimata handboken för den som är på väg att starta eget, eller som just börjat sin företagarbana.
Publicerad 24 sep 2019
Ljudboken Starta Företag, för dig som vill starta eget. Foto: Storytel

Varje år startas mängder av nya företag i Sverige, och i början av processen dyker det ofta upp frågor. Något man tydligt märker hos Företagarnas juridiska rådgivning som besvarar frågor från medlemmar.

- Vad ska jag ha för företagsform? Behöver jag registrera varumärke? Och hur ska redovisningen skötas smidigast? Det är några av de funderingar som nyblivna företagare brukar ha. Det kan också vara svårt att uppskatta hur lång tid det egentligen tar att bygga upp ett företag, hur mycket pengar man behöver ha och vad man ska prioritera, berättar Karin Berggren, jurist hos Företagarna.

Gedigen introduktion till företagande

Företagarna har därför i samarbete med Storytel skapat en gedigen introduktion till företagande i ljudboken Starta företag! Här får lyssnaren svar på många av de vanligaste frågorna och ämnesområdena som berör nyblivna eller blivande företagare. Från affärsidé till marknadsföring, finansiering, försäljning, bokföring, anställning, krishantering, import och export.

- Vi känner att det har saknats en heltäckande handbok för nya och blivande företagare i ljudboksvärlden. Därför bestämde vi oss för att göra en sådan. Företagarna var den givna samarbetspartnern och vi är så nöjda med resultatet! Vår förhoppning är att den ska hjälpa många att våga ta steget att starta eget eller att hjälpa nya företagare att göra sina affärsidéer framgångsrika, säger Joakim Tholén, publisher för Storytel Original Non Fiction.

Karin Nygård, redaktör på Företagarna, har skrivit och sammanställt avsnitten som är inlästa av den uppskattade och flitigt anlitade föreläsaren Elizabeth Kuylenstierna.

Ljudboken Starta företag! finns ute nu på Storytel.

Lyssna här!

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor