headphones newspaper video-player

Fyra kvar i kampen om årets #GeTillbaka-stipendium

I samband med årets jurydag avgjordes det vilka fyra unga entreprenörer som fortfarande har chans att ta hem stipendiet #GeTillbaka.

Stipendiet delas ut av Företagarna i samarbete med den digitala byrån Wasabi Web. Snart är det dags för årets stora fest, galakvällen Årets Företagare i Sverige som äger rum i Stockholms Stadshus fredag den 11 oktober. Under kvällens presenteras bland annat vilka som blir årets mottagare av stipendiet #GeTillbaka. Stipendiet går till unga entreprenörer som via sitt företag eller projekt är förebilder för ungt entreprenörskap & hållbarhet, har en långsiktig ambition med sitt engagemang och visar på ett gott ledarskap.Förra årets pristagare var Heaven Bereket, The Bambino Foundation och Henning Gillberg, Repamera. Varje stipendiat får 25 000 kronor.

Under årets jurydag fick tio finalister pitcha sitt projekt under två minuter. Det var en imponerande samling drivna unga entreprenörer som samtliga gjorde intryck på juryn.

Till sist enades juryn om fyra slutfinalister:

Assiye Süer – swespacetech.com
Rymdexpert och bloggare som satsar på att skapa nya och förbättra existerande produkter med hjälp av rymdteknik. Målet är att bli en av de största rymdaktörerna i Sverige.

Filip Reineby – Föreläsare
Han vill genom öppenhet om sitt talhandikapp inspirera andra att till våga göra sin röst hörd.

Louise Hammarbäck Miranda – Pacs
Lär barn deras rättigheter enligt barnkonventionen och utbildar idrottsföreningar i hur man bedriver en idrottsverksamhet med barnkonventionen som grund.

Hamza Qadoumi – Ecobloom
Driver företaget Ecobloom som utvecklar intelligenta växthus för hushåll med målet att utbilda folk inom hållbar odling.

På kvällen den 11 oktober avslöjas vilka två som vinner årets stipendium.

Boka biljett till galan här!

Partners 2020
Utställare 2020