headphones newspaper video-player
Heaven Bereket och Henning Gillberg, förra årets #GeTillbaka-stipendiater. Foto: Liza Simonsson

De kan ta hem eftertraktat stipendium

4 sep 2019
Det blev rekord i antalet nomineringar för årets upplaga av det eftertraktade stipendiet #GeTillbaka. Nu är det klart vilka elva finalister som har chans på ett extra tillskott i kassan.

#GeTillbaka uppmärksammar varje år Sveriges duktiga unga ledare, förebilder och entreprenörer genom att dela ut två stipendier värda totalt 25 000 kr styck.

För att vara aktuell behöver stipendiaten vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet. Personen ska också visa en långsiktig ambition med sitt engagemang och ett gott ledarskap. 

Hård konkurrens

– I år har vi slagit rekord gällande antal nomineringar till #GeTillbaka vilket är oerhört roligt! Vi är väldigt imponerade över alla bidrag som kommit in och det har varit ett tufft jobb att välja ut finalisterna då konkurrensen stenhård, säger Frida Carlsson, projektledare för #GeTillbaka.

Utdelningen av stipendierna sker den 11 oktober i samband med Företagarnas gala Årets Företagare i Stockholms Stadshus. Bakom #GeTillbaka står Företagarna och Wasabi Web.

Du kan påverka

Vem av finalisterna tycker du ska få stipendiet? Var med och påverka här! Röstningen är öppen till och med 9 september.  Resultatet av röstningen vägs in i juryns arbete med att utse stipendiaterna. I juryn sitter framstående personer från organisationer och företag.

I år består juryn av Cadi Costivana, Corporate Partnership Manager på SJ, Günther Mårder, vd på Företagarna, Heaven Bereket, tidigare stipendiat, Maria Mattsson Mähl, Grundare AlphaCE, Nils Engvall, medgrundare Wasabi Web och initiativtagare till #GeTillbaka, Saeid Esmaeilzadeh, Serendipity Innovations, Sevana Ghadimi, Head of CSR Svenska Fotbollsförbundet, Thomas Sonesson, affärsängel.

Årets 11 finalister är:

Petra Jacob, SMS hjälpen - Södertälje

Assiye Süer, swespacetech.com - Göteborg

Mariella Issa, Connecting People - Kista

Ayrin Khamoushi, entreprenör - Göteborg

Filip Reineby, föreläsare - Göteborg

Fardosa Abdalla, entreprenör - Spånga

Louise Hammarbäck Miranda, Pacs - Uppsala

Malin Fredriksson, Cirkelbyrån AB - Lerum

Hamza Qadoumi, Ecobloom - Stockholm

Matilda Sandström, Nordic Psychology - Stockholm

Matteo Ghetti, Stergios Efes, Mikaela Michou, NoNoRank - Uppsala

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap