För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Succé för Företagarna Business Forum

Publicerad 14 jun 2019
Närmare 300 företagare var på plats när det var dags för premiären av Företagarna Business Forum, ett helt nytt koncept utvecklat för att stärka företagare och deras verksamheter.
Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr invigningstalade på Företagarna Business Forum.

I en undersökning svarade företagare att de gärna ville ha verktyg som hjälper dem i rollen som företagare och som hjälper till att utveckla verksamheten. Det blev startskottet för ett helt nytt koncept, där företagare under en heldag på Clarion Hotel Sign i Stockholm hade möjlighet att lyssna på en rad spännande föreläsare. Emellanåt fick de välja på olika "break out sessions" för att i en mindre grupp lyssna och diskutera vitt skilda ämnen som exempelvis utveckling av sitt ledarskap, målstyrning, sälj och marknadsföring, beroende på vilket behovet man har. 

Politiken hyllade företagandet

Eventet invigdes med ett tal från Stockholm stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) som lyfte vikten av företagande och hur Stockholm jobbar för att förbättra och förenkla företagandet och etableringar i Stockholmsområdet.

Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar, pratade under den inledande föreläsningen om omvärldsläget gällande Trump och Brexit och förklarade på ett enkelt sätt komplexa fenomen som fick alla i salen att förstå exakt vad det är som händer i omvärlden – och hur det kopplar an till den egna verksamheten. 

FBF12.jpg

Skippa omvägarna, ge feedback

Nästa föreläsning avhandlade ämnet feedback. Elizabeth Kuylenstierna, ett proffs inom området, ledde med säker hand alla åhörare igenom en timme som genom roliga iakttagelser garanterat fick många att reflektera över sig själva och sina beteenden. Bland annat tog hon upp de vita lögner och omvägar som ibland används istället för att vara mer rak på sak, med respekt, till rätt person – sådant som Elizabeth menar är det som gynnar ett bra klimat på arbetsplatsen och verksamheten som helhet.

Medarbetarna en del av lösningen

Jesper Ek, som höll i ett ledarskapspass, sa att ledarskap i mångt och mycket handlar om en gemensam samsyn på företaget; för vem, vad och varför finns vi?

– Strategier ska inte chefer göra på sin kammare – ledare förstår att medarbetarna vet vad som ska göras. När de bjuds in till att bli en del av problemen blir de också en del av lösningen.

Hög stämning och friskt minglande

Stämningen var hög hela dagen och samtalen flödade mellan de olika föreläsningarna och under lunchen där företagarna närverkade och minglade med andra företagare. På plats var även Företagarnas partners som presenterade flera av de heta förmånerna medlemmar i Företagarna får ta del av.

Fick sjasas ut

Heldagen avslutades med att ett trettiotal personer som var fast i intressanta samtal behövde sjasas ut från lokalerna – vidare till den avslutande after worken. Eventet följdes av massvis med uppskattande inlägg i sociala medier.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna