För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ägg krossar Instagram

Publicerad 15 jan 2019
Någon har kläckt en oväntad idé på hur man får flest likes på Instagram.

En bild på ett ägg är det mest gillade inlägget på Instagram genom tiderna. På tisdagsmorgonen hade ägget över 39 miljoner gillamarkeringar. 

Man skulle kunna tro att en sådan populär bild skulle vara på en kändis, men det enda bilden visar är ett helt vanligt ägg. 

Bilden kommer från ett Instagramkonto som heter world_record_egg, som för närvarande bara har ett inlägg och 5,4 miljoner följare. 

Inlägget publicerades med det enda syftet att slå det föregående mest gillade inlägget på Instagram. 

Jag tror att succén bakom inlägget beror mycket på att det utmanar en välkänd person och att inlägget har en tydlig call to action.

Det var en bild på den amerikanska realitystjärnan och entreprenören Kylie Jenners nyfödda dotter som håller sin mors finger. Det inlägget har över 18,3 miljoner gillamarkeringar. 

Inlägget med ägget laddades upp den 4 januari och slog världsrekordet i söndags när det passerade 18 miljoner gillamarkeringar. 

–Jag tror att succén bakom inlägget beror mycket på att det utmanar en välkänd person och att inlägget har en tydlig call to action. Det sägs att skadeglädjen är den ända sanna glädjen. Människor ville helt enkelt bevisa att ägget kunde krossa Jenners rekord, säger Alexandra Sparrdal som är digital kommunikatör på Företagarna. 

Det är inte helt oväntat att ett antal andra konton har dykt upp som försöker rida på äggets framgång. Vi på Företagarna har nu skapat ett företagarägg! Så gå in och gilla och dela, om du vill att företagarägget ska slå det nya världsrekordet.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna