För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mårder om slopat krav på kollektivavtal: ”En nödvändighet”

Publicerad 5 feb 2019
I den uppgörelse som träffats mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna fastställs att det krav som ställts på att arbetsgivare ska ha kollektivavtal för att kunna ta del av stödet för de så kallade etableringsanställningar ska tas bort. Detta välkomnas av Företagarna, men möter nu kritik från facken.
Företagarnas vd Günther Mårder.

I dagarna har skrivelsen från uppgörelsen väckt kritik från ett flertal parter, men Företagarnas vd slår tillbaka mot den kritiken och menar att det är nödvändigt att inte utestänga de företag som valt bort kollektivavtal om man ska klara utmaningen att integrera de som står långt från arbetsmarknaden.

– Vi ser det som en självklarhet och även en nödvändighet, annars utestängs stora delar av den skara företagare som faktiskt växer och skapar jobben i samhället, säger han, och påpekar att ungefär hälften av Företagarnas medlemmar inte har kollektivavtal i dag, säger Företagarnas vd Günther Mårder i en kommentar till Dagens Industri. 

Läs mer via nyhetstjänsten F-plus: "Skilda åsikter om etableringsjobben"

Taggar
Fler nyheter från Företagarna