headphones newspaper video-player
Corona-pandemin Artiklar för företagare
Företagarnas vd Günther Mårder lämnar över böckerna från valturnén till näringsminister Ibrahim Baylan. Foto: Emilie Johansson.

Företagarnas tips för ett bättre företagsklimat

Företagarna har lämnat över hälsningar, tips och vittnesmål från företagare i hela landet till näringsminister Ibrahim Baylan.

För ett år sedan började Företagarnas valbuss rulla genom landet. Tre månader och 900 mil senare hade vi träffat nära nog tvåtusen lokalpolitiker, företagare och åhörare på fyrtio orter och samtalat om företagsklimatet för småföretagen.

Under turnén lät vi deltagarna skriva ner vittnesmål och tips till nästa näringsminister i anteckningsböcker. Vi lovade ge dem till ministern efter valet. Ingen visste att regeringsbildningen skulle bli så utdragen, men i januari kunde vi äntligen lämna över böckerna. Se när Företagarnas vd Günther Mårder lämnar över böckerna.

- Vi hoppas att näringsminister Ibrahim Baylan kan bläddra i böckerna och förnimma något av den stolthet och det fantastiska driv som vi som var med på valturnén upplevde i samtalen med alla företagare, säger Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson.

Några röster ur böckerna

”Välkommen till nya jobbet! Hoppas du hittar inspiration i denna bok.”

”Tänk på att fyra av fem jobb kommer från små- och medelstora företag.”

”Skapa goda förutsättningar i hela landet.”

”Småföretagen är helt fantastiska på att skapa nya jobb!”

”Titta på små och medelstora företag när nya regler och lagar tas fram!”

”Vi politiker måste vara lyhörda och lyssna på våra företagare.”

”Ge företagarna tillgång till trygghetssystemen!”

”Modernisera arbetsrätten.”

”Tydliga enkla regler är viktigt.”

Jobbskapare, välfärdsbyggare och samhällsbärare

Företagarnas valturné spred budskapet att fyra av fem nya jobb i ekonomin skapas i de små företagen. Företagare är jobbskapare, välfärdsbyggare och samhällsbärare. Det är budskap som vi i Företagarna fortsätter att inskärpa.

- För att politiker ska kunna fatta kloka beslut om regler som påverkar företagare måste de också förstå företagarens vardag. Därför är det helt avgörande med dialog och möten mellan företagare och politiker, säger Pontus Lindström, expert inom lokalt företagsklimat på Företagarna.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap