För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Kickstarta skattereformerna

Publicerad 17 sep 2018
Ta tag i skattefrågorna där det finns enighet om förändringsinriktningen, trots att det parlamentariska läget är ostabilt, uppmanar Företagarna politikerna i en debattartikel i Dagens industri.

En större skattereform kan ta lång tid att få till stånd, men det borde inte förhindra partierna från att gå fram med förändringar i mer avgränsade skattefrågor, där bred politisk samsyn råder och vettiga förändringar skulle kunna genomföras snabbt, skriver Företagarnas vd Günther Mårder och Företagarnas skattepolitiska expert Patrick Krassén.

Det finns tre reformområden som skulle vara positiva för Sveriges företagare, där förutsättningarna för att komma till beslut är goda: det har gjorts utredningar och överväganden under den gångna mandatperioden och Allianspartierna och S (och ibland även andra partier) är överens om inriktningen.

Det handlar om personaloptioner, generationsskiften och rättssäkerheten i beskattningsprocessen för enskilda.

Läs debattartikeln Här finns enighet om skattereformer i Dagens Industri.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna