headphones newspaper video-player
Finalisterna i Årets Företagare 2017. Foto: Liza Simonsson.

Volvo, SJ, Almi: Därför stödjer vi Årets Företagare

Den 19 oktober utses Årets Företagare i Sverige. Dessutom delas pris ut till Årets Unga Företagare i Sverige och mottagarna av stipendiet #GeTillbaka tillkännages. Vad krävs egentligen för att vinna? Nu berättar några av jurymedlemmarna hur arbetet med att utse vinnarna går till och varför de valt att engagera sig i årets stora hyllning till småföretagare.

Jessica SpanJessica Span är försäljningsdirektör på Volvo Car Sweden och sitter i juryn för andra året i rad.

– Att sitta i juryn för Årets Företagare är bland det roligaste jag gjort. Jag blir nästan gråtfärdig när jag läser alla historierna om de människor som tar en idé till marknaden. Det är så inspirerande att se hur de bidrar till samhället! När man kommer från ett stort företag är den inspirationen väldigt viktig.

Hur arbetar Volvo för att hjälpa småföretagare?

– Vi säljer nästan alla våra bilar till företag på ett eller annat sätt så därför är småföretagare väldigt viktiga för oss. Vi har tagit ett aktivt beslut att vi anser att små företag har samma behov som stora företag. Vi vill att servicen ska vara lika god för alla företagare. Vi arbetar aktivt för att sätta oss in deras företag och vill hela tiden förbättra vårt erbjudande till dem, berättar Jessica.

Stipendiet #GeTillbaka går till en lovande ung entreprenör som är en förebild för andra och arbetar aktivt med hållbarhet. I år delas priset ut tillsammans med SJ.

Erica Kronhöffer– Hållbarhetsfrågor är väldigt viktiga för oss och vi känner att detta pris passar oss som handen i handsken, förklarar SJ:s hållbarhetsdirektör Erica Kronhöffer.

Hur är konkurrensen bland kandidaterna?

– Jag är väldigt imponerad av finalisterna. Man blir alldeles varm i hjärtat, det är verkligen en grupp människor som gör bra saker och vill förändra samhället. Jag uppmanar alla att besöka www.getillbaka.se och rösta på den kandidat som du gillar bäst.

 

Lars MårdbrantPå galan utses även Årets Unga Företagare i Sverige. Priset delas ut i samarbete med Almi som erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential.

– Vi tycker att Årets Företagare är ett klockrent event för vår verksamhet. Det är jätteviktigt att vi kan lyfta fram företagare som är duktiga och har lyckats och som kan delge sina erfarenheter och inspirera andra företagare. Vi ser fram emot att ta del av och bidra till den hyllningen av företagare som Årets Företagare är, berättar Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör på Almi.

Vill du ta del av Årets Företagare? Boka din biljett här! Om du inte kan närvara kan du följa delar av programmet live på företagarna.se och på Företagarnas sociala meder. Lyssna gärna även på #Företagarpodden där vi berättar mer om Årets Företagare.

David Hagen

Partners 2020
Utställare 2020