För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Tolv unga entreprenörer som kan välta rum

Publicerad 8 okt 2018
De är tolv unga ledare, förebilder och entreprenör. Två av dem kommer att få stipendiet #GeTillbaka.
Tio av årets finalister till stipendiet #GeTillbaka. Foto: Jakob Vastamäki.

I fredags var energinivån på Företagarnas rikskontor ännu högre än vanligt. Det formligen sprudlade av kreativitet och målmedvetenhet när de tolv finalisterna till stipendiet #GeTillbaka samlades för att pitcha sina företag och affärsidéer inför en tung och rutinerad jury med representanter från organisationer och näringsliv.

– Det är en väldigt hög nivå på årets finalister. Om de fortsätter att förändra på det sätt som de redan gör så kommer de inte bara att välta rum – de kommer även kunna på verka globalt, säger Företagarnas vd Günther Mårder som är en av jurymedlemmarna.

Ambassadör för ungt entreprenörskap

Finalisterna till årets två stipendium – vardera på 25 000 kronor och mentorskap – lever verkligen upp till dess kriterier. Det gäller att vara en förebild och ambassadör för ungt entreprenörskap och hållbarhet, ha en långsiktig ambition med sitt engagemang och visa på ett gott ledarskap. Dessutom ska man vara ung: högst 30 år under nomineringsåret.

De unga ledarna, förebilderna och entreprenörerna gjorde starkt intryck på juryn.

– Det är ett privilegium att få sitta i juryn. Att få ta del av deras spännande affärsidéer berör även oss från stora bolag, sade Maria Mattsson Mähl, grundare och vd för AlphaCE.

Finalisternas fokus på hållbarhet är mycket tydligt.

– Genom att delta i juryarbetet för #GeTillbaka får vi vara en liten del av det förändringsarbete som finalisterna möjliggör. Det är en stor ära, sade Erica Kronhöffer, SJ:s hållbarhetschef.

Finalisterna till #GeTillbaka

På webbplatsen för #GeTillbaka går det att läsa mer om finalisterna och se deras pitchar. Här listar vi dem alla:

Matilda Kong, Stockholm

Matilda Andersson, Malmö

Mathias Brännkärr, Uppsala

Allen Mohammadi, Solna

Alice Moradian, Jönköping

Jessica Lehmussaari, Stockholm

Martina Kaski, Uppsala

Monica Tesanovic, Uppsala

Henning Gillberg, Malmö

Heaven Bereket, Uppsala

Emma Ivarsson, Solna

Philip Mårtensson, Lund

Om #GeTillbaka

För tre år sedan startade den digitala byrån Wasabi Web som finns i Stockholm och Uppsala ett välgörenhetsinitiativ. Så började framgången för stipendiet #GeTillbaka som sedan 2017 blivit ett nationellt projekt som drivs av Wasabi Web tillsammans med Företagarna.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna