För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Bäst lönsamhet för hår- och skönhetsvård

Publicerad 15 okt 2018
Bolagen inom frisör- och skönhetsvård är de mest lönsamma i Sverige. Det visar Företagarnas färska undersökning om lönsamhet i svenska bolag.

Skillnaderna i lönsamhet mellan olika branscher är mycket större än skillnaderna baserade på geografiskt läge. Inom hår och skönhetsvård har företagen högst lönsamhet i genomsnitt (37 procent). Även inom hälsa och sjukvård (36 procent) ligger lönsamheten på en hög nivå.

Företagarnas vd. Günther Mårder förklarar den höga lönsamheten inom branschen hår och skönhetsvård med nya trender i konsumtationen:

– Just nu finns det en trend i vårt samhälle där vi spenderar allt mer av vår disponibla inkomst på just skönhetsprodukter och hårvård. Barberare har exempelvis kommit tillbaka och även andra nya typer av hår- och skönhetsvårdsalonger, säger Mårder.

Läs även: Stolthet bär upp frisörerna

Han får medhåll av Företagarnas statistiker, som samtidigt pekar på hur konjunkturen är pådrivande för den typen av tjänster:

– Eftersom det ekonomiska läget 2017 kan kännetecknas som en global högkonjunktur uppvisade de flesta branscher god lönsamhet. Sysselsättningsgraden var rekordhög och arbetslösheten minskade. Lönsamheten i konsumenttjänstebranscher gynnas av hushållens starka köpkraft, säger René Bongard.

Läs hela undersökningen och se fler branschers lönsamhet: Lönsamhet - Så lönsamma är företagen i Sverige

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna