För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debatt: "Brott mot företagare är en demokratifråga"

Publicerad 4 nov 2018
Ansvaret att motarbeta brott ska inte läggas på företagare, skriver företrädare för Företagarna i Stockholm på Aftonbladets debattsida.

För att freda sig mot brott tvingas företagare i dag göra stora investeringar i säkerhetslösningar som kameraövervakning eller väktare. I Stockholm är utsattheten för bland annat skadegörelse, stöld, inbrott och snatteri högre i Stockholm än för riksgenomsnittet.

Företagarna anser att fler säkerhetskameror och kommunala väktare måste komma på plats till dess att polisnärvaron ökat. Det är nödvändigt för att punktmarkera särskilt utsatta platser.

Företagarna ser fram emot att det nya grönblåa styret i Stockholm och en kommande regering tar tag i denna demokratifråga. Satsningar på att förebygga och beivra brott mot företagare är en investering i trygghet för hela samhället.

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet undertecknad av Stockholms ordförande Rose-Marie Danielsson, regionchef Thomas Byström och vd Günther Mårder: Företagare hotas – men får inte hjälp av polisen.

Fler nyheter från Företagarna