För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Förverkliga din dröm som företagare

Publicerad 8 mar 2018
I dag 8 mars är det internationella kvinnodagen. Företagarna ser det som en självklar dag att uppmärksamma både de utmaningar som finns för att fler kvinnor ska bli företagare och lyfta några av de fantastiska entreprenörer som kan inspirera andra till att bli företagare.

När Företagarna undersökte fördelningen av män och kvinnor bland de högsta befattningshavarna i 278 000 företag kunde vi konstatera är att det är långt kvar till en balans vad gäller könsfördelning bland företagsledarna. Även om variationen mellan olika branscher och län till viss del är stor, så är enbart en av sex bland dföretagsledarna i de undersökta företagen kvinnor.

På nationell nivå ser vi tydliga tendenser till en högre grad av balans inom sektorer som vård, omsorg och socialtjänst, samt det som kallas övriga konsumenttjänster, där exempelvis tvätterier, frisör- och skönhetssalonger samt inrättningar för kroppsvård inkluderas. Den sistnämnda är den enda branschen där kvinnliga företagsledare är majoritet.

Bland de företagen som leds av kvinnor finns fantastiska berättelser om entreprenörskap, driv och möjligheter som vi i dag vill dela med er. Därför bad vi några företagare berätta kort om sina syn på vad företagande innebär. Hoppas att du blir inspirerad av filmen!

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna