För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debattartikel: Vi utvisar – andra länder tackar och tar emot

Publicerad 24 mar 2018
Arbetskraftsinvandringen är avgörande för svenska företags kompetensförsörjning och konkurrenskraft. Om inte vi behåller arbetskraften finns det andra länder som gladeligen tackar och tar emot. Därför måste kompetensutvisningarna upphöra, skriver Företagarna på Aftonbladet debatt.
Skärmavbild, aftonbladet.se

Det senaste året har flera fall av uppmärksammade fall där arbetskraftsinvandrare utvisats på grund av småfel uppmärksammats. Småfelen kan ha varit att arbetstagaren tagit ut för lite i lön, eller inte haft tillräckligt lång semester. Företagarna har varit starkt kritiska och uppmanat till förändring av systemen som tillåter att det sker.

Efter ytterligare ett uppmärksammat fall där Lulzim Elshanis nu tvingas lämna Sverige för att han tagit ut för lite i lön markerar företagarna samhällspolitiska chef Patrik Nilsson, samt integrationsexpert Anna Libities mot kompetensutvisningarna på Aftonbladet debattsida och efterlyser en rad åtgärder för att stoppa kompetensutvisningarna.

Läs hela artikeln på Aftonbladets debattsida.

Fler nyheter från Företagarna