För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Günther Mårder: Prao är suveränt

Publicerad 4 maj 2018
I sommar återinförs den obligatoriska praon i grundskolan efter att ha varit borta under 24 år. Företagarna välkomnar praon i det här inslaget i SVT:s Rapport.
Bild från inslaget i SVT:s Rapport

Sedan 1994, när obligatorisk prao avskaffades, har arbetslivet och skolan glidit allt längre isär. Men efter ett riksdagsbeslut tidigare i vår är den på väg tillbaka, och det välkomnas av Företagarna.

– Det här är ett suveränt sätt att förbättra matchningen på arbetsmarknaden, få rätt förväntningar från de unga och på så sätt få en mer välsmord arbetsmarknad som leder till bättre ekonomi, säger Företagarnas vd Günter Mårder i Rapport på torsdagen.

Det här är ett suveränt sätt att förbättra matchningen på arbetsmarknaden, få rätt förväntningar från de unga och på så sätt få en mer välsmord arbetsmarknad som leder till bättre ekonomi.

Inte minst är praon viktig för alla de unga vars föräldrar står utanför arbetsmarknaden och saknar kontaktnät då det är faktorer som i olika utsträckning påverkar ungas förutsättningar för etablering på arbetsmarknaden.

Riksdagen har lyssnat på Företagarna

– Det är ett viktigt beslut som riksdagen har fattat. Vi är glada att de lyssnat på oss och ser behovet av att knyta skolungdomar närmare arbetslivet, säger Hanna Cederqvist, Företagarnas expert på kompetensförsörjning.

Företagarna kommer under hösten att se hur vi, genom vår organisation och landsomfattande nätverk av företagare, kan bidra till att skapa kontaktytor för praoplatser och stärkt koppling mellan skolan och företagen.

Se inslaget i Rapport här

Företagarnas vd Günther Mårder förklarar varför obligatorisk prao är bra. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna