För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lindstedt öppnade kongressen – manade till engagemang: ”Det är vi som ligger i framkant”

Publicerad 24 maj 2018
Med ett kort men slagkraftigt anförande öppnade Företagarnas ordförande Monica Lindstedt kongressen i Göteborg under torsdagen. På scen för att prata näringspolitik följde Centerpartiets Annie Lööf.
Företagarnas kongress 2018 i Göteborg

Lindstedt höll fram att det är ett gott tecken på förståelse för småföretagens betydelse att två högt uppsatta politiker besöker kongressen:

– Det är ett tecken i tiden att de väljer att prioritera att komma hit. Det är också ett tecken på att de faktiskt har förstått att fyra av fem jobb skapas i våra led, säger Monica Lindstedt.

Politiker måste agera

Inledningsanförandet kom även med en uppmaning till deltagarna att engagera sig under valåret:

– Att förstå är inte samma sak som att agera, många politiska löften har svikits förut. Att få politikerna att fatta kloka beslut är en av våra viktigaste uppgifter.

– Det är vi som skapar jobben, det är vi som ligger i framkant och det är vi är Sveriges hopp. Därmed förklarar jag kongressen öppnad, avslutade Monica Lindstedt. 

Reformer för mer företagande

En hel del svar kan också sägas ha blivit levererade av Centerpartiets partiledare Annie Lööf som äntrade scenen kort efteråt:

– För att fler ska våga satsa, rekrytera och anställa behöver vi ta bort arbetsgivaravgiften under de två första åren oavsett bolagsform.

Lööf pekade ut tre områden som extra viktiga för småföretagens förutsättningar att skapa jobb och värde: kompetensförsörjningen, kostnader för att anställa, och ett det höga skattetrycket.

Kritiserade kompetensutvisningar

Kompetensutvisningarna och Socialdemokraternas förslag om skärpta regler för arbetskraftsinvandring kritiserades även kraftigt av partiledaren:

– Men det räcker det inte för Socialdemokraterna att utvisa kompetens på löpande band, nu har de gått fram med förslag om att göra det ännu svårare att anställa personer som kommer från utlandet, säger Annie Lööf.

Klicka här för att se hela anförandet och utfrågningen av Annie Lööf.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna