podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Fyllnadsbetala nu och undvik vårdskatten

Publicerad 23 maj 2018
Redan den 1 juli början de nya reglerna för förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkringar som betalas av arbetsgivaren att gälla. Har du en sjukvårdsförsäkring som du valt att dela upp betalningen på? Då gäller det att agera snabbt för att inte betala onödigt mycket i skatt.

För en vecka sedan röstade riksdagen igenom regeringens och Vänsterpartiets förslag om att införa förmånsbeskattning av privata sjukvårdsförsäkringar som betalas av arbetsgivaren. Bestämmelserna håller nu på att införas med rekordfart.

Var tionde anställd på svensk arbetsmarknad har en privat sjukvårdsförsäkring. Bland Företagarnas medlemmar har över hälften tecknat en sådan.

Fyllnadsinbetala premier nu

Beskattningen slår mot det hälsofrämjande arbetet på arbetsplatserna. Det går inte att undvika skatten, men det går att låta bli att betala mer än i onödan om du valt att delbetala försäkringen.

– De nya skattebestämmelserna innebär att de som valt att dela upp betalningen för sin sjukvårdsförsäkring kommer att börja beskattas under pågående avtalsperiod, för de premier som betalas in från och med den 1 juli. Den som vill kan välja att fyllnadsbetala för innevarande avtalsperiod för att undvika att detta händer, säger Anna-Carin Enwall, affärsutvecklingschef på Företagarna.

Sista chansen är 8 juni

Det gäller att agera skyndsamt för att ändra sin betalningsperiod.

– För att vi ska hinna hjälpa dig som har den typen av försäkring via Företagarna behöver du kontakta oss senast den 8 juni. Mejla oss på personforsakring [at] foretagarna.se och skriv ”Fyllnadsbetalning” i ämnesraden så hjälper vi dig att ändra din betalningsperiod. Allt du behöver ange är ditt organisationsnummer, uppmanar Anna-Carin Enwall.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna