headphones newspaper video-player

De åker på årets Almedalsresa

18 maj 2018
Drivna unga entreprenörer samlas även i år för möten, samtal, deltagande i seminarier och debatter under konceptet Almedalsresan. Missa dem inte i Visby!

Här är gänget som åker till Visby tillsammans med Företagarna för att nätverka, diskutera, debattera, samtala och ge vår bild av hur det är att vara ung och driva företag idag.

 

Christoffer Johansson
GoldenVagance AB

072-319 12 34
christoffer.johansson@goldenretreat.eu

Christoffer är 20 år och grundare till skjortmärket V-FIT, och är nu i startgroparna att lansera nästa internationella satsning ihop med grundarna av iDeal Of Sweden: GoldenVagance, ett lyxigt fashionbrand inom solglasögon och badkläder. Christoffer gillar att hitta kreativa lösningar och diskutera allt från affärsidéer till livets stora frågor.

Diskuterar gärna: Arbete & sysselsättning, skola & omsorg och integration

 

 

Sebastian Tibbling
Adviser Media Group
070-855 17 22
sebastian@adviser.se
www.adviser.se 

Sebastian startade sitt första bolag som 18 åring. Nu är han 33 år, lyckligt gift, har tre barn, två hundar samt tre bolag.

Med passion för digital marknadsföring, media och försäljning driver han tillsammans med två delägare Adviser Media Group. Bland uppdragsgivarna finns bl.a. Allabolag, Sveriges Arkitekter, Bilpriser.se och Mittföretag.com. Bolagen omsätter närmare 60M SEK och har 30 anställda fördelat på fyra kontor i Sverige.

Diskuterar gärna: Att det ska vara enkelt att vara företagare, enklare att anställa och miljön i fokus.

 

 

Katharina Paoli
A Win Win World
0709-530135
katharina@awinwinworld.com
www.awinwinworld.com

Katharina är grundare och VD på A Win Win World samt ordförande i nätverket Nudging Sweden, som initierar och genomför projekt för att visa beteendevetenskapens påverkan för en mer hållbar framtid. Hon föreläser ofta om framtidens smarta hållbara städer och hur teknik, beteendepåverkan och hållbarhet kan gå hand i hand.

Katharina delar sin tid mellan Sverige och Silicon Valley där hon är rådgivare åt Nordic Innovation House Cleantech Initiativ för att sätta nordiska miljötekniklösningar på den globala kartan. Hon är även medlem i Al Gore’s globala nätverk av klimatledare - Climate Reality Leadership Corps.

Diskuterar gärna: Hållbara städer, nudging, beteendeför- ändring, digitalisering ur ett hållbarhetsperspektiv, cleantech, klimatfrågor, social innovation, CSR, delningsekonomin, fram- tidens hållbara transportsystem och trender och lärdomar från Silicon Valley.

 

 

Gustaf Oscarson
Growin, Dream Valley, Gustaf Oscarson AB, Westras Tech Invest, Ljusgårda  m. fl.
070-259 28 67
gustaf@mittforetag.com

Gustaf är entreprenören och författaren som gjort det till sin livsuppgift att inspirera människor att våga skapa sina drömliv och drömföretag. Han är grundare av Mitt

Företag, en av landets största mötesplatser för företagare, och Dream Valley, som är på väg att bli Sveriges mest kreativa konferensanläggning. Han har varit med och grundat tillväxtprogrammet Academy of Excellence och gasellföretaget Brandson.

Gustaf är författare till storsäljaren Mind Your Own Business, och hans handböcker om företagande kommer årligen ut till 70 000 företagare. Just nu är han aktuell med Livet på 500 dagar, där han genom en bucket list med 100 uppdrag ska skapa sitt drömliv och drömföretag på 500 dagar. Gustaf är också en populär föreläsare och investerare.

Diskuterar gärna: Förenkla regler för företagare/företag, enklare att anställa och hållbarhet

Pontus Gustafsson

Savely AB
pontus@savely.se
www.savely.se

Pontus har tidigare varit med och byggt upp Beleco, en digital uthyrningstjänst för möbler. Han driver nu bolaget Savely, vars vision är att skapa engagemang för privatekonomi hos ungdomar och ge dem förutsättningar till en hållbar ekonomi, vilket sker via en kombinerad spar- och utbildningsapp. Han har även nyligen varit med och startat ett investeringsbolag med fokus på hållbara startups. Utbildad vid Handels och Harvard samt genomgått Al Gores Climate Reality Leadership-utbildning.

Diskuterar gärna: Hållbarhet, impact investing, effektiv altruism och sparande i alla dess former

 

 

Johanna Lundberg
Yodabee
070-993 85 50
johanna@yodabee.com
www.yodabee.com

Johanna är 30 år och grundare av Yodabee. Deras prenumeration av hygien- och skönhetsartiklar ökar trivseln på kontoret och visar omtanke för medarbetare & besökare.

Produkterna förvaras i en box på kontorstoaletten och innehåll är ex handkräm, tamponger, hårvax, tuggummi mm. de samarbetar med varumärkena i boxen & erbjuder dem kostnadseffektiv exponering mot potentiella kunder.

 

 

Hanna Wiik
Ekonomikollen i Umeå AB
070-573 22 97
hanna@ekonomikollen.com
www.ekonomikollen.com  

Hanna driver företaget Ekonomikollen sedan år 2016. Företaget erbjuder ekonomi- och administrationstjänster till små och medelstora företag i Umeåregionen.

Ekonomikonsulterna arbetar tillsammans med sina kunder, såväl medarbetare som ledningsgrupper, i syfte att effektivisera företags ekonomiska styrning. För att uppnå dessa mål arbetar de gärna ute på plats hos sina kunder.

Diskuterar gärna: Förutsättningar för föräldrar som driver företag, kompetensförsörjning och ekonomi.

 

 

Dan Lainio
Qleano, Renovare Invest AB, Hiya Invest AB & YoungDrive
0702776764
dl@renovare.se

Renovare Invest AB investerar i ägarledda- och generationsskiftesbolag med fokus på att vara förnya, förbättra och förstärka bolagen. Genom att bygga digital infrastruktur, driva digital marknadsföring och bygga säljmotor i bolagen skapas tillväxt, något som görs med ett långsiktigt och hållbart ägarperspektiv.

Dan är i Almedalen för att prata mer om bolagsbyggande, ägarfrågor och generationsskiften. Även ungt entreprenörskap och varför det är viktigt att demokratisera entreprenörskap såväl i Sverige som ute i världen är en hjärtefråga. Förutom Renovare är Dan medgrundare till och driver Qleano, en plattform för att sälja tjänster och YoungDrive, en entreprenörsutbildning som haft över 12 000 deltagande ungdomar i Östafrika.

Diskuterar gärna: Hållbarhet, ungt entreprenörskap, ägarfrågor och generationsskiften.

 

 

Hjalmar Antonsson
Dotkeeper
070-402 41 48
hjalmar@dotkeeper.com
www.dotkeeper.com

Hjalmar driver Dotkeeper från huvudkontoret i Malmö. Utbildad vid IHM Business School och San Diego State University i USA. Med 8 års erfarenhet i domänbranschen såg Hjalmar brister mellan vad som erbjöds och vad kunder efterfrågade i domänvärlden. Han tog då saken i egna händer och grundade Dotkeeper som idag är ett innovativt företag specialiserat på domännamnstjänster. Många företag tar idag omedvetna risker kopplat till hantering av företagets domännamn och Dotkeeper hjälper bolag säkra upp sin hantering och är dessutom marknadsledande inom förvärv av redan registrerade domäner.

Diskuterar gärna: Öppenhet för att man kanske måste designa om mycket i samhället som idag finansieras och sköts av staten. Öka kännedomen om vilka intäkter företag bistår med till statsapparaten. Få in mer innovation och speed i statliga organisationer.

 

 

Emelie Kjellner
Palm Corner AB
0702862400
Emelie.kjellner@gmail.com

Emelie är grundare och ägare av konsultföretaget Palm Corner AB som organiserar och koordinerar företags göromål. Med en passion för utveckling och kundkontakt agerar Emelie som projektledare inom marknadsföring, events och arrangemang.

Diskuterar gärna: Events, projektledning, vägledning, content marketing, entreprenörskap, retail, marknadsföring, individutveckling och sociala medier.

 

 

Andreas Wilhelmsson
Ljusgårda
076 026 29 00
andreas.wilhelmsson@ljusgarda.se
www.ljusgarda.se

Andreas är Skaraborgsentreprenören som startade sitt första bolag som 17 åring. Nu är han aktuell som VD för Ljusgårda - en 7000 kvm inomhusodling i möbelstaden Tibro. Målet är att minska den svenska importen genom att producera goda grönsaker du kan äta med gott samvete året om. Han är även grundare till konsultföretaget Espero Group och arbetar aktivt med att stötta unga entreprenörer i regionen genom UngDrive.

Diskuterar gärna: Foodtech, Framtidens odling, Digitalisering och Entreprenörskap

 

 

Lucas Wasniewski
Inflow AB
076-008 03 69 
Lucas@flowlife.se
www.flowlife.se

Lucas Wasniewski är den 25 åriga VDn som tillsammans med sina närmsta vänner startade ett företag med målet att göra det coolt med återhämtning. Flowlifes utmaning är att fortsätta vara bäst i världen på återhämtning av trötta muskler, oavsett om ditt mål är att klara dig genom dagen eller att ta ett OS-Guld. I nuläget förbereder han sig inför deras internationella lansering och är övertygad om att framtidens bolag florerar utan hierarkier och genom win-win samarbeten. Han gillar när det händer saker och vill helst spendera sin almedalsvecka mitt i smeten, omgiven av intressanta samtal.

Diskuterar gärna: Framtidens organisation med fokus på ledarskap, motivation och självorganisation. E-handel, svårigheter och utmaningar att starta bolag som ung samt hur det är att driva företag med sina närmsta vänner. Utöver det spanar han gärna in i framtiden för att se hur våra liv rent praktiskt kommer påverkas av kommande tekniska innovationer.

 

 

Filip Sjöström
Filip med F AB
073-673 63 81
filip@filipmedf.se
www.filipwitfhf.com

Filip brinner för allt som har med hälsa och välmående att göra och har i flera års tid utforskat dieter, träningsformer, mentala verktyg, retreats och allt annat han kommit över. Idag driver han Gaia Labs, ett nystartat företag som via smarta hälsoanalyser vill revolutionera hur sjukvårdssystemet fungerar i Sverige och världen. Vid sidan om det jobbar han med sitt individuella varumärke Filip with F där han jobbar som mental coach, föreläsare, bloggare och vloggare kring varför vi människor gör som vi gör och hur vi kan förändra det.

Diskuterar gärna: Hälsa och välmående, personlig utveckling och framtidsfrågor

 

 

Anton Ullenius
Trimero Accounting AB
073 989 5707
anton.ullenius@trimero.se
www.trimero.se

Anton är medgrundare till redovisningsbyrån Trimero. Bolagets automatiserade redovisningstjänster kombineras alltid med ett starkt engagemang för kundernas verksamhet där Trimero agerar bollplank, rådgivare och problemlösare. Genom att förmedla kontakter inom vårt nätverk ger vi kunder affärsmöjligheter, potentiella samarbetspartners och lösningar på deras problem.

Diskuterar gärna: Småföretagarvänlig politik, Effektivisering av rapportering till myndigheter och Modernisering av lagar som håller tillbaka digitalisering av redovisning

 

 

Alexander Zahari
Young Capital AB
073 877 07 23
alexander@edventures.se
www.youngcapital.se

Vid 22-års ålder grundade Alexander bolaget Young Capital AB vars vision är att bli en global aktör som främjar ungt entreprenörskap och överbryggar samt kompletterar befintliga stöd i olika länder. Detta uppnås i två steg - genom plattformen Edventures vars centrala funktion är en AI- baserad affärscoach som förser användaren med rätt och relevant information utifrån användarens unika situation, samt ett riskkapitalbolag som investerar på gräsrotsnivå.

Parallellt med företagandet studerar han dubbla kandidater i företagsekonomi och psykologi. Entreprenörskap för unga och ungas förutsättningar är den fråga som ligger Alexander varmast om hjärtat, och allt som kan relateras till det.

Diskuterar gärna: Ungt entreprenörskap, utbildning, digitalisering, riskkapital, hållbarhet

 

 

Tom Aldenfors
Infraboss Sweden AB
070-432 23 33
tom.aldenfors@infraboss.se
www.infraboss.se                    

Tom är 28 år och grundare av Infraboss Sweden AB, ett resursföretag inom järnvägsbranschen. Infraboss Sweden AB erbjuder tjänster inom mark och bana för den svenska infrastruktursmarknaden. Från start så har omsättningen fördubblats varje år och ambitionen är att fortsätta att växa både som företag och inom branschen. 2018 är omsättningen 17 milj.

 

 

Jesper Laursen
Laursen Improvement

hello@scandinavian-homes.se
www.scandinavian-homes.com

Jesper är 30 år och grundade 2016 inredningsföretaget Scandinavian Homes som idag är Sveriges största stylingbolag. Genom ett målinriktat arbete på Instagram har man idag över 700 000 följare. Under Q3 kommer man att lansera sin e-handel med globalt fokus. Idén är att ta hävstång i sina följare och sälja både befintliga varumärken och eget material.

Ambitionerna är höga och resan har bara börjat. Jesper är öppen och genuint intresserad av bolagsbyggande och utmaningarna det medför.

 

Jon-Kristoffer Jonsson
JK:s Ren och Event i Norr AB
070-238 93 41
info@jkevent.se
www.jkevent.se

Jon-Kristoffer är renskötaren som har valt att gå sin egen väg. Idag driver han renskötsel och event sida vid sida med renhjorden som strövar på fjällen och event runt om i inlandet. Han insåg snabbt att världen hade mycket att erbjuda och ville prova nytt vilket innebar en flytt 110 mil söderut för att plugga. Idag driver han sitt eventbolag i byn Rucksele utanför Lycksele.

Diskuterar gärna: Utbildning för unga om Samer, unga samers rätt i samhället, Unga Entreprenörers chans att ta plats.

 

 

Alfred Appelros
Getsocial
073 - 848 36 33
alfred@getsocial.se
www.getsocial.se

Alfred är entreprenören som brinner för att få andras företag att växa. Som grundare för den sociala Mediabyrå Getsocial hjälper han företag att öka sina intäkter genom att modernisera sin kommunikation. Expertkunskapen och fokusen ligger på sociala medier och hur företag ska använda sina marknadsföringsresurser för maximalt resultat. Dessutom är han talesperson för Företagarnas nätverk för unga entreprenörer.

Diskuterar gärna: Modern marknadsföring, sociala medier, bättre förutsättningar för unga entreprenörer, hur vi får fler unga att starta företag.

 

 

Stefan FalkBoman
Ung Drive
070 - 302 98 83
stefan@ungdrive.se
www.ungdrive.se

Stefan är medgrundare till non-profitorganisationen UngDrive, ett rikstäckande nätverk av unga företagare som med ett gemensamt utbildningskoncept hjälper ungdomar 15-18 år att starta företag och tjäna sina egna pengar på sommarlovet.

Med verksamhet i närmre 50 kommuner och över 600 utbildade företagare 2017 är konceptet landets mest populära i sitt slag och används som ett komplement till de kommunala sommarjobben. Nationell huvudpartner till UngDrive är Företagarna.

Diskuterar gärna: Ungt företagande, ungdomsarbetslöshet, utbildning/skola.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD