headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Nu är vinnarna av Årets Förening 2018 korade!

För att hylla Företagarnas förtroendevalda uppmärksammas de föreningar och personer som genom sitt engagemang utmärkt sig särskilt under året. Priset Årets Förening och fem ytterligare priser delades ut på Företagarnas kongress den 24 maj 2018.
Publicerad 25 maj 2018
Här kan du se ett bildspel från prisutdelningen.

Prisetagare:

Årets Superstar

Personen är drivande i sin förening och är genom sitt sätt att arbeta en god förebild och ambassadör för andra förtroendevalda. Hen är kreativ, nytänkande och lyfter andra människor. En eldsjäl som är genuint engagerad.

Vinnare: Rickard Lindqvist, Sunne

Motivering: Rickard är en eldsjäl som brinner för företagandet, föreningen och Sunne. Han har en drivkraft och ödmjukhet som får styrelsen att trivas, växa och få energi av varandra. Han har på kort tid fått igång föreningen med många aktiviteter, positiv medlemsutveckling och nått framgångar i viktiga lokala infrastrukturfrågor. 

Övriga nominerade:
Angéla Ekman Nätt, Umeå
Åza Brennander, Växjö

Priset presenteras i samarbete med BMW

Årets Förening

Årets Förening är fantastisk i sitt arbete med att alltid stärka företagare med kunskap, nätverk, praktisk hjälp, och verka för ett bättre företagarklimat. De är kreativa och nytänkande i sitt arbete och de är en god förebild för andra föreningar.

Vinnare: Särna-Idre-Grövelsjön

Motivering: Den lilla föreningen som drivit fram Älvdalsmodellen - ett lyckat samarbete mellan näringsliv, beslutsfattare och invånare som gett alla en stark framtidstro. De hittar ständigt nyskapande lösningar för att attrahera företag inom olika branscher. De är en positiv kraft att räkna med!

Övriga nominerade:
Göteborg
Bollnäs

Priset presenteras i samarbete med Lexicon

Årets Värvare

Årets Värvare är en person eller en förening som har visat upp ett värvningsresultat utöver det vanliga. Det kan gälla minskade utträden såväl som ökade inträden eller ökade marknadsandelar. Årets värvare är en inspiration och förebild för hela organisationen.

Vinnare: Företagarna Göteborg

Motivering: Föreningen har efter flera år av nedgång genom idogt arbete lyckats vända kurvan uppåt. De har arbetat konsekvent med att ”planera-genomföra-följa upp och skruva”, vilket har resulterat i att de har ökat sin synlighet i sociala medier, levererar förstklassiga events och därigenom ökar i medlemsantal. 

Övriga nominerade:
Företagarna Lycksele
Ronny Runesson, Alvesta

Priset presenteras i samarbete med Best Western

Årets Påverkare

Årets Påverkare är den självklara rösten i företagarfrågor i kommunen och jobbar engagerat för att förbättra företagarklimatet. Det kan exempelvis vara en lokal fråga som personen driver aktivt eller att personen har ett nära samarbete med kommunen i företagarfrågor. Hen är en förebild för andra förtroendevalda.

Vinnare: Linnéa Pettersson, Hylte

Motivering: Med driv, engagemang och mod som sällan möter sin like har Linnea fått en sömnig förening  att blomstra. Med sitt enormt stora intresse för människor och sin personlighet har hon aktivt bidragit till projektet Broa över vilket skapat större förståelse mellan företagare och beslutsfattare och därigenom lagt grunden för ett bättre samarbete. 

Övriga nominerade:
Företagarna Göteborg
Katarina Palmstierna, Lidingö

Priset presenteras i samarbete med SJ

Årets Event

Årets Event visar på ett föredömligt sätt hur vi stärker företagare genom våra möjliggörare. enom nytänkande, kreativitet och engagemang bidrar eventet till att stärka Företagarna inom viktiga målgrupper. Eventet har lett till konkret affärsnytta för deltagarna och har även fått uppmärksamhet lokalt.

Vinnare: Branschträffar, Trosa-Gnesta

Motivering: Föreningen har på ett föredömligt sätt visat på stor lyhördhet inför medlemmarnas situation. Branschträffarna har skapat engagemang hos både företagare och beslutsfattare och lett till verkliga förbättringar. Eventet är mitt i prick. 

Övriga nominerade:
Mingelonsdag, Sundsvall.
Award Party, Falkenberg

Priset presenteras i samarbete med OKQ8

Årets Valberedning

Årets Valberedning eller valberedare har genom sitt sätt att arbeta lagt grunden för en framgångsrik styrelse. Genom att ta sin roll på allvar och arbeta systematiskt och gediget har de lyft sin föreningsstyrelse och därmed skapat en bra grund för verksamheten. Deras arbete är en inspiration och föredöme för andra. 

Vinnare: Christine Bengtsson, Göteborg

Motivering: Valberedningen har lyckats skapa en styrelse som verkligen kan gå under epitetet Dream Team. De har arbetat enligt en tydlig process där de utgått från behoven, och strukturerat och grundligt tagit fram ett förslag som bevisligen lett till ökad medlemsnytta. 

Övrig nominerad: Thomas Svensson och Sven Johansson, Mönsterås-Ålem

Priset presenteras i samarbete med Circle K

Dessa var vinnare av priserna 2016

  • Skurup blev Årets Förening
  • Tove Palin från Sundsvall blev Årets Superstar
  • Lasse Nilsson, Karlshamn blev Årets Värvare
  • Östersunds OpenHouse blev Årets Medlemsevent
  • Katarina Palmstierna, Lidingö, blev Årets Påverkare

Har du frågor?

Skicka till kongress@foretagarna.se eller ring projektledare Sara Jespersen på telefon 0708-31 88 10. 

Fler nyheter från Företagarna

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen