headphones newspaper video-player
  • Företagarna
  • Företagarna på scen i Almedalen – Håller tal ti...

Företagarna på scen i Almedalen – håller tal till partiledarna

Politikerveckan i Visby närmar sig med stormsteg. Men redan innan makthavarna tagit sig till ön så har Företagarnas vd besökt Almedalsparken där partiledartalen snart kommer hållas – för att hålla tal till politikerna.

”Fyra av fem nya jobb i Sverige skapas i de små företagen. Fyra av fem!”

Det är det bärande budskapet för det tal som Günther Mårder, vd på Företagarna, riktar till partiledarna från scenen i Almedalen.

Läs också: Företagarna i Almedalen

Bättre företagsklimat gynnar många

Med knappt två veckor kvar till att samma scen ska intas av alla partiledare, och ett stundande riksdagsval, vill Företagarna sätta fokus på företagens betydelse och näringspolitiken. 

I talet påminner Mårder partierna om att satsningar på småföretagen skapar förutsättningar för att kunna genomföra andra viktiga reformer:

”Om politikerna vill öka resurserna till våra skolor, till fler poliser eller en ny järnväg – ja då måste vi också ge företagen bättre villkor så att de kan växa och anställa och därmed skapa nya skattepengar.”

Partierna behöver växla upp

Även om företagarpolitiken tagit steg framåt i några frågor så har de senaste åren också präglats av flera baksteg – något som lämnat en hel del att önska av partierna:  

”Nu är det dags att partierna växlar upp med en företagarpolitik som främjar entreprenörskap istället för att motverka det.” 

Inget tal utan en konkret uppmaning, och Företagarnas medskick till partiledarna om vad som måste prägla den fortsatta valrörelsen och nästa mandatperiod är inget undantag:  

”Att röja undan bromsklossarna och riva hindren är inte bara en bra politik för företagande – det är smart politik som långsiktigt stärker hela Sverige. Sådan politik behöver vi mer av.”

Håller du med Günther i talet?

Dela gärna länken till denna sida eller direkt till filmen i sociala medier -->  https://youtu.be/9Yl7RFFlsrI

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD