För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Petter Stordalen gav sina nycklar till bra företagskultur i #företagarpodden live från Almedalen

Publicerad 2 jul 2018
Har miljardärer större makt än politiker? Det var en av frågorna som Günther Mårder och Julia Selander fick chans att ställa till superentreprenören Petter Stordalen -veckans gäst i #företagarpodden!
Petter Stordalen i en intervju med #företagarpoddens Julia Selander och Günther Mårder i Almedalen. Foto: Företagarna

Almedalsveckan har rivstartat i Visby. För Företagarnas del har det inneburit en heldag med seminarier som rört viktiga frågor för svenska småföretagare.

En av höjdpunkterna på agendan var inspelningen av #företagarpodden nr 126 som skedde live inför publik. Veckans gäst i podcasten är Petter Stordalen, norrmannen med många titlar som entreprenör, investerare, "hotellmagnat", fastighetsutvecklare och miljöaktivist.

En företagskultur skapas av människor, för människor

Temat för intervjun var företagskultur - och hur man skapar en riktigt bra sådan i sitt företag.

- En företagskultur skapas av människor, för människor i företaget. Det handlar om att trivas bra på jobbet, säger Petter Stordalen.

- En bra kultur kan du mäta i låg sjukfrånvaro - har du hög sjukfrånvaro har du mest troligt en dålig kulutr och en dålig ledare, säger Petter Stordalen, som också menar att företag generellt spenderar för lite pengar till att investera i sin företagskultur. 

Hör intervjun med Petter Stordalen i nya #företagarpodden

Var du inte på plats i Visby idag, men nyfiken på att höra mer om vad Petter Stordalen sade i liveintervjun?

Hör hela intervjun i veckans avsnitt av #företagarpodden som släpps onsdag morgon den 4 juli. Finns på företagarpodden.se eller där du brukar lyssna på poddar som iTunes och Soundcloud.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna