För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Näringslivsupprop för tryggt Almedalen

Publicerad 16 jul 2018
Flera representanter för näringslivet villkorar deltagandet i nästa års Almedalsvecka genom att kräva en plan för att hantera våldsamma organisationer.

Närvaron av våldsamma och hotfulla nazister under Almedalsveckan i Visby fortsätter att väcka reaktioner. I ett upprop i Dagens Samhälle under hashtagen #näringslivetbackarupp skriver representanter för flera företag som svarar för många seminarier, mingel, restaurangbokningar, hotellnätter och andra aktiviteter under veckan att de ställer krav på grundläggande trygghet för att delta nästa år.

Undertecknarna skriver att det primärt inte är företagen som är måltavlor för nazisterna, utan i stället de ideella och politiska organisationerna samt medierna: ”Deras möjligheter att närvara är allas angelägenhet.”

Nu kräver företagen att polisen, Gotlands kommun och arrangörerna av Almedalsveckan presenterar en plan för hur de avser att skydda varenda organisation och individ som är på plats under Almedalsveckan för att verka i demokratisk anda. Om det inte finns en sådan plan fyra månader före nästa års Almedalsvecka kommer företagen som undertecknat artikeln och uppropet inte att representera på plats under veckan.

Läs debattartikeln i Dagens Samhälle.

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna