För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Landslagets Mexiko-kross chocksänkte bensinpriset

Publicerad 5 jul 2018
På lördag spelar Sveriges herrlandslag kvartsfinal mot England i fotbolls-VM. Många företagare fungerar på hur man kan haka på fotbollsyran. Patrik Johansson på Listermacken satte bollen i rullning redan i juni.
Långa bilköer när Listermacken sänkte drivmedelspriserna med tre kronor litern för att fira Sveriges vinst i VM-matchen mot Mexiko.

Efter vinsten i matchen mot Mexiko den 27 juni började det spridas rykten i sociala media om att det skett en trafikolycka vid Mjällby utanför Sölvesborg. Det var bilköer inte bara där, utan också i närheten av Sölvesborgs Rastplats och i Kristianstad vid Björkhem. Men det var inga olyckor. Det var Listermacken som chocksänkt drivmedelspriserna på macken i Mjällby och de två automatstationerna.

– Vi gick ut med att vi skulle sänka priset på vårt drivmedel med en krona litern för varje blågult mål efter matchslut fram till klockan sju på kvällen. Det gjorde vi förresten inför matchen mot Sydkorea också. Men vi hade inte räknat med att Mexikomatchen skulle sluta med hela 3-0, säger Patrik Johansson, som driver Listermacken.

Helt igenkorkat 

Sänkningen med tre kronor litern för alla drivmedel gick inte obemärkt förbi. Det var köerna för att tanka som ledde till rykten om trafikolyckor.

– Ja, det blev ju helt igenkorkat på några ställen, säger Patrik Johansson.

Tanken var att erbjudandet skulle sluta gälla prick klockan 19, men eftersläntrare hann också tanka till Sveriges troligtvis billigaste drivmedelspris.

– Numer klättrar man ju inte upp på en stege och ändrar priserna på skyltarna. Man sköter det med en app. Men den säger ifrån om man matar in för stora svängningar i priset, så det blev lite dyrare kampanj än vi hade räknat med på grund av det också, eftersom erbjudandet gällde längre tid, säger Patrik Johansson.

Fyllde på tanken 

Bilisterna som tankade hade säkert inget emot trögheten i prisjusteringen. ”Stort tack listermacken. Har fyllt tanken”, skriver en person på mackens Facebooksida.

Inför kvartsfinalen i helgen blir det inte någon repris på målrabatten hos Listermacken.

– Nej, drivmedel är en lågmarginalvara, så vi kan inte göra det hur många gånger som helst. Men vi håller på att fundera ut något annat riktigt bra erbjudande. Kanske på biltvätten, säger Patrik Johansson.

Fler nyheter från Företagarna