För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Debattartikel: Var går gränsen för Lantmäteriet?

Publicerad 16 jan 2018
Det tar längre tid än någonsin att få sitt ärende handlagt hos Lantmäteriet. Snittiderna närmar sig nu ett år. På sin webbplats frågar Lantmäteriet sig var gränsen går. Företagarnas Eva Cooper och Erik Ageberg menar att gränsen sedan länge är passerad vad gäller de långa handläggningstiderna.

I en debattartikel i Gävle dagblad skriver Företagarna i Gävleborgs regionchef Eva Cooper tillsammans med Erik Ageberg, utredare och expert på Företagarna, om de allt längre handläggningstiderna hos Lantmäteriet och hur kostnaderna för regelbördan på svenska småföretag har ökat senaste åren. 

Långa handläggsningstider

Den långa väntetiden hos Lantmäteriet gäller över hela landet och gör vissa förändringar av fastigheter betydligt krångligare och mer långdragna än vad de skulle behöva vara. Myndigheten klarar inte av att utföra ett av sina kärnuppdrag utan stora förseningar.

Under december fick 4 239 deltagare i Företagarnas panel frågor om Lantmäteriet. Medelbetyget som de företagare som de senaste 24 månaderna har haft kontakt med myndigheten ger är 2,9 – vilket är lägre än genomsnittet för övriga myndigheter i Sverige enligt Företagarnas Myndighetsranking 2017.

Stort ansvar för företagarklimatet

Myndigheter som Lantmäteriet har ett stort ansvar för företagarklimatet i Sverige. Företagarnas förhoppning med att påtala problemen är att Lantmäteriet ska se över sitt arbete för att göra kontakten med landets småföretagare enklare och smidigare.

Artikel i sin helhet kan du läsa på Gävle Dagblads hemsida.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna