För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagsopinion - har du fått ett utskick?

Publicerad 8 jan 2018
På senare tid har många företagare fått ett utskick från företaget Företagsopinion och känner sig lurade. Så hanterar du liknande utskick bäst!

Återigen har företagare hört av sig till Företagarnas juridiska rådgivning för att få hjälp och varna andra när avsändaren "Företagsopinion" har skickat ut sina brev till dem. 

Företagsopinion har under hösten genom vilseledande beteende fått många företagare att skriva på papper som de tror kommer från en myndighet, alltså utan någon avsikt att sluta något avtal,säger Hampus Löwstedt, jurist och rådgivare hos Företagarna.

–  Nu när det varit storhelger har Företagsopinion åter varit på offensiven beträffande indrivning av de fakturor som tidigare bestridits av medlemmarna. De säger sig bland annat kunna stämma medlemmarna i estnisk domstol,  vilket de i och för sig kan göra. Skulle de göra det, så anser vi dock att de stämmer i fel land, och i fel domstol. Medlemmen ska i sådana fall göra en så kallas fora-invändning. Ring oss på Företagarnas juridiska rådgivning så förklarar vi varför!

Här hittar du mer information kring hur du bör hantera vilseledande erbjudanden och bluffakturor.

Har du frågor? Som medlem ringer du kostnadsfritt till Hampus Löwstedt och hans kollegor på vår rådgivning för råd och hjälp. Läs mer om juridisk rådgivning här.

Fler nyheter från Företagarna