För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Det här borde partiledardebatten handla om

Publicerad 14 aug 2018
I kväll drabbar partiledarna samman i Göteborg i den första stora valdebatten. Företagarnas samhällspolitiske chef Patrik Nilsson tipsar om vad debatten borde handla om.
Företagarnas samhällspolitiske chef Patrik Nilsson.

Det är Expressen TV och DI TV som bjuder in till den första stora direktsända partiledardebatten i kväll klockan 20. Räkna med en rejäl politisk temperaturhöjare efter semesterlugnet.

Företagarna har under våren turnerat genom hela Sverige och hållit debatter och diskussioner om vikten av ett bra företagsklimat. Nu är det upp till partierna att visa att de förstår budskapet om att jobben skapas i de små och medelstora företagen.

Företagarnas samhällspolitiske chef Patrik Nilsson vill se tre frågor avhandlas under kvällens partiledardebatt.

#4av5jobb

Jobbskapandet och välfärdsskapandet nyckeln till många andra frågor, säger Patrik Nilsson. Partierna måste på allvar prata om företagarfrågor. Om vi ska lösa utmaningarna som vi ser på arbetsmarknaden och inom integrationsområdet så måste vi utgå från jobbskaparna - företagarna. Det är de små och medelstora företagen som skapar fyra av fem nya jobb.  

Sänk arbetsgivaravgifterna

Många företagare ser arbetsgivaravgifterna som ett hinder för att kunna anställa fler personer i sina företag, säger Patrik Nilsson. En stor del av arbetsgivaravgifterna kan betraktas som en skatt som tas ut på arbete. Vi tycker att arbetsgivaravgifterna bör sänkas generellt. Det nyligen utökade så kallade ”växa-stödet” är ett exempel på en åtgärd i rätt riktning, men det räcker inte.

Bekämpa brott mot företagare

Vi har medlemmar som funderar på att lägga ner sin verksamhet på grund av brottlighet och otrygghet i utsatta områden. Det är helt oacceptabelt, säger Patrik Nilsson. När företag och butiker inte kan hålla öppet sprider sig en känsla av utsatthet och oro. Företagarna vill att partierna ser till att polisnärvaron ökar och att det satsas på trygghetsskapande åtgärder i hela landet.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna