headphones newspaper video-player

Björn såg kursen "Boosta din lönsamhet" och slog till direkt

Företagsrådgivaren Björn Svensson har använt medlemsförmånen Företagarna Utbildning och gör tummen upp för den webbaserade kursen Boosta din lönsamhet. Den dag man slutar lära slutar man leva, säger han.
Publicerad 6 apr 2018

Företagarna Utbildning är vår medlemsförmån som ger dig som är småföretagare möjlighet att hålla jämna steg med den accelererande samhällsutvecklingen och göra ditt företagande framtidsrelevant. Vi har skräddarsytt utbudet efter den efterfrågan våra medlemsundersökningar visar finns inom främst marknadsföring, ekonomi och ledarskap.

En av dem som har använt sig av förmånen är Björn Svensson. Björn arbetar som företagsrådgivare på en redovisningsbyrå i Linköping och är auktoriserad redovisningskonsult. Företagaren som vänder sig till honom för att få hjälp kan ha frågor om allt från försäkringar och pensionsavsättningar till hur man ska se på olika bilinköp.

Prisvärd kurs

För att behålla auktorisationen gäller det att ständigt fylla på med nya sakkunskaper och hänga med i samhällsutvecklingen. Björn fick upp ögonen för Företagarna Utbildnings webbaserade kurs ”Boosta din lönsamhet – fokus på ledarskap, försäljning och ekonomi” och slog till.

– Jag är van vid att kurser kostar mer, så jag blev nyfiken. Jag har fortbildat mig under hela min yrkeskarriär och har fått stor erfarenhet av olika utbildningar och kurser. Den här var värd att gå, säger Björn Svensson.

Jag är van vid att kurser kostar mer, så jag blev nyfiken. Jag har fortbildat mig under hela min yrkeskarriär och har fått stor erfarenhet av olika utbildningar och kurser.

Maximal flexibilitet

Kursen Boosta din lönsamhet är helt och hållet webbaserad. Under de fyra veckorna varvas live-webinarier på nätet med självstudier. Upplägget ger maximal flexibilitet så att deltagarna kan arbeta parallellt med kursen.

– Det här är det nya sättet att fortbilda sig. Det blir inte en massa spilltid på resor och annat. Man sätter sig bara framför datorn och loggar in. Det blir pang på. En och en halv timmes webinarier per gång är precis lagom. Längre tid orkar man inte koncentrera sig, säger Björn Svensson.

Företagarnas undersökning visar att många företagare vill få nya kunskaper men samtidigt har svårt att avsätta tid till att planera och driva utbildningsfrågor. Därför är flexibiliteten viktig.

– Alla har 24 timmar per dygn. Om man säger att man inte har tid för utbildning har man inte tänkt till ordentligt. Det borde vara en prioriterad fråga. Det finns alltid något annat som man kan putta undan. Och även om man måste hämta barnen eller göra något annat så att man inte kan vara med vid ett kurstillfälle så går det ju att pausa och fortsätta senare. Webinarierna spelas in så man kan titta på dem senare, säger Björn Svensson.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden


Krönikor från våra politiska experter