För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Familj och vänner allt viktigare när småföretagen söker finansiering

Publicerad 9 apr 2018
Fler och fler småföretagare lånar av sig själva, familj eller vänner för att finansiera investeringar i sina företag. I en intervju i Sveriges Radio säger Företagarnas chefsekonom att det är en oroväckande utveckling eftersom det ökar den privatekonomiska risken.
Skärmavbild sverigesradio.se 2018-04-09

I Företagarnas finansieringsundersökning 2018 framgick att över femtio procent av alla småföretag upplevde att det var svårt att få extern finansiering.

Bland sätten som småföretagen löser finansiering finns bland annat lån av ägare, familj eller vänner. Finansieringsmetoden har blivit allt vanligare, och sedan 2016 har antalet företag som tagit lån av närstående fördubblats.

– Det är oroväckande eftersom det också ökar riskerna hos de företagare som faktiskt lånar eller tvingas låna från familj och vänner för att finansiera bolagets verksamhet, säger Daniel Wiberg i en intervju till Sveriges radio.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna