För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna stärker upp inför valet 2018 – Möt Pontus Lindström

Publicerad 15 nov 2017
I veckan har Företagarna fått förstärkning i form av Pontus Lindström. Pontus har en examen i statsvetenskap från Lunds Universitet och kommer närmast från Svenskt Näringsliv där han arbetat under flera år arbetat som expert på lokalt företagsklimat.

Pontus Lindström kommer att arbeta som utredare och projektledare med särskild fokus på riksdagsvalet 2018. Företagarnas redaktion passade på att hugga Pontus för några snabba frågor om hans bakgrund, tankar om politiken och ambitioner för sin nya roll på avdelningen Analys & Opinion.

Först och främst Pontus, varmt välkommen! Hur känns det att börja på Företagarna och vad var det som lockade dig?

– Tack! Att få börja på avdelningen för Analys & Opinion på Företagarna känns otroligt kul och utmanande. Företagarna har under en lång tid drivit en vass, engagerande och konstruktiv opinionsbildning för att visa företagares betydelse för Sveriges välstånd. Jag ser fram emot att få vara en del av denna viktiga röst framöver.

Min personliga spaning är att de flesta politiker säkert minns senast de klubbade igenom en ny regel, snarare än när de tog bort en. Det borde vara tvärt om!

Vad har du gjort innan och vilka erfarenheter tar du med dig till din nya tjänst här på Företagarna?

– Jag har min bakgrund som statsvetare i Lund och kommer närmast från en tjänst som expert på lokalt företagsklimat på Svenskt Näringsliv. Där har jag gång på gång stött på exempel som visar hur Sveriges rigida regelverk lägger en oproportionerligt tung, och onödig börda på småföretagen. Min personliga spaning är att de flesta politiker säkert minns senast de klubbade igenom en ny regel, snarare än när de tog bort en. Det borde vara tvärt om!

Vad kommer bli din roll och fokus för arbetet framöver?

– Min roll på Företagarna kommer vara att driva olika projekt kopplade till det kommande valåret och rikta strålkastarna på småföretagares betydelse för jobbskapande i Sverige, med särskild betoning på kompetensförsörjning som företagen själva uppger som det största tillväxthindret. Där finns mycket att göra på flera områden, att få politiken att se den utmaningen och svara upp med konkreta strukturreformer kommer vara avgörande för småföretagen och Sverige.

Vad sysslar du med när du inte arbetar för ett bättre företagarklimat i Sverige?

– Jag gillar rockmusik och spelar en del squash. Politiken är däremot ett intresse som följer med hem och det händer att jag tittar på slutdebatter från tidigare valår. Det vill säga sånt som folk gör mest.

 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna