För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagare varnar andra: Se upp för vilseledande utskick!

Publicerad 20 nov 2017
Har du fått utskicket ovan i din brevlåda? Släng! Utskicket som ser ut att komma från en myndighet är ett lurigt försök för att komma åt dina pengar.
Så ser ett utskick från Företagsopinion ut som en medlem fick.

Flera medlemmar har hört av sig till Företagarnas juridiska rådgivning för att få hjälp och varna andra. Detta efter att ha fått hem utskick från avsändaren "Företagsopinion" hem i brevlådan. 

"Fick i dag ett utskick per post, som ser ut att komma från Arbetsförmedlingen. Med svarskuvert och allt. Och telefontider, men inget telefonnummer. Man fyller snällt i, men såg sedan när jag signerade att detta är lurendrejeri: kostnad 6395 kr", skriver en medlem som vill varna andra företagare för utskicket.

Välkänt problem för företagare

För Karin Berggren, jurist hos Företagarna, är problemet med vilseledande brev välkänt. Att försöka lura företagare med utskick designat för att likna seriösa fakturor och myndigheter, är tyvärr ett vanligt fenomen som Företagarna jobbar för att motverka.

- Företagsopinion har varit igång sedan åtminstone september i år. De har ungefär samma upplägg som Bolagsupplysningen, som också skickar ut denna typ av erbjudanden. Släng brevet! 

Här hittar du mer information kring hur du bör hantera vilseledande erbjudanden och bluffakturor.

Fler nyheter från Företagarna