För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

"Under de tuffa åren är det min lön som först dras in."

Publicerad 2 jun 2017
I goda tider kan jag ta ut en normal lön och kanske även aktieutdelning men under tuffa år är det den egna lönen som först dras in. Regeringens förslag om förändring av 3:12 reglerna, den så kallade entreprenörsskatten, är ett slag mot mig som företagare, skriver Cecilia Ludvin, Organisera Mera Redovisning.

Jag heter Cecilia Ludvin och driver företaget Organisera Mera Redovisning i Sthlm AB där jag är diplomerad redovisningskonsult. Jag är ensam anställd i mitt bolag som har funnits sedan 2016. Jag har varit egen företagare sedan 2001 och tidigare haft företag med anställda.

Att driva eget företag är emellanåt som att spela rysk roulett. I goda tider kan jag ta ut en normal lön och kanske även aktieutdelning men under tuffa år är det den egna lönen som först dras in på för att kunna betala ut lön till mina anställda. Regeringens förslag om förändring av 3:12 reglerna, den så kallade entreprenörsskatten, är ett slag mot mig som företagare. Mitt incitament för att jobba de där extra timmarna och försaka aktiviteter med min familj för att hjälpa ytterligare en kund försvinner. Vi behöver fler entreprenörer som vill få sitt företag att växa för att kunna anställa. Inte färre!

Cecilia Ludvin

Organisera Mera Redovisning


Företagarna arbetar mot försämrade 3:12-regler. Läs mer!

Taggar
Fler nyheter från Företagarna